Digi Communication – profit brut triplat în 2021 și venituri de 1,47 miliarde euro, în creştere cu 12,7%
DIGI și-a menținut profilul de lider de piață în România și a continuat avansul în Spania. Numărul unităților generatoare de venituri (RGU) a depășit 20 de milioane (inclusiv Ungaria), în creștere cu 13% față de anul anterior.
Grupul a inregistrat crestere de RGU de la 18,1 milioane (din care RGU din activitati continue au fost 15,6 milioane) in anul incheiat la 31 decembrie 2020 la 20,5 milioane (din care RGU din activitati continue au fost 18 milioane) la sfarsitul anului incheiat la 31 decembrie 2021 (o crestere totala de 13% si o crestere de 15% pentru activitati continue), principalii vectori fiind cresterea RGU pentru serviciile de internet fix si telefonie mobila din Romania, cat si cresterea RGU pentru serviciile de telefonie mobila din Spania.
Digi a realizat anul trecut venituri din activități continue de 1,28 miliarde euro, cu 15,46% mai mari decât cele de 1,10 miliarde euro milioane euro din 2020. Totodată, cheltuielile operaționale au crescut cu 19,29%, la 1,11 miliarde euro euro, de la 927,87 milioane euro.
La data de 3 ianuarie 2022, Filiala din Romania a Societatii (RCS&RDS) si 4iG Plc. (4 iG Plc.), unul dintre operatorii de top de pe piata de IT si telecomunicatii din Ungaria au finalizat cu succes tranzactia privind achizitia DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) si a filialelor sale, Invitel Távközlési Zrt., Digi Infrastruktura Korlatolt Felelossegu Tarsasag si I TV Ltd., de catre 4 iG Plc.
În 29 noiembrie 2021, părţile au finalizat negocierile şi au încheiat documentele tranzacţiei pentru transferul filialelor şi operaţiunilor DIGI din Ungaria către 4iG pentru 625 de milioane de euro.
„Anul 2021 a adus o serie de schimbări importante în structura și dinamica Grupului DIGI, inclusiv vânzarea operațiunilor noastre din Ungaria, obținerea de spectru suplimentar în România, precum și intrarea pe piața de telecomunicații din Portugalia. Acești pași importanți vor modela profilul dezvoltării afacerii noastre pe termen lung. Ne bucurăm că am obținut performanțe financiare și operaționale semnificative. Vom continua eforturile care ne-au adus rezultate solide și investițiile în infrastructură și tehnologie, pentru a crește business-ul și a menține un nivel ridicat de calitate a serviciilor oferite clienților noștri.
Le suntem recunoscători colegilor din toate teritoriile pentru profesionalismul și competența de care dau dovadă. Datorită efortului comun, clienții noștri au acces, în mod constant, la servicii performante și accesibile”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.
În 2021, pierderea netă din diferente de curs valutar a fost de 21,3 milioane de euro în 2021 (comparativ cu pierderea neta din diferente de curs valutar de 37,5 milioane de euro in anul anterior, o scadere de 43%.
Serviciile de televiziune cu plată, din cadrul operațiunilor continue ale Grupului (televiziune prin cablu și prin satelit în România), au avansat cu 8,4%, de la 4,7 milioane RGU la 5,1 milioane RGU. Extinderea rețelei fixe și investițiile în infrastructură au adus o creștere semnificativă a serviciilor de internet fix, de la 3,5 milioane RGU la 4,3 milioane RGU (în România și Spania), +21,2% față de perioada anterioară. Serviciile de comunicații mobile (România, Spania și Italia) au avansat de la 6,3 milioane RGU la 7,5 milioane RGU, +19,3%.
Grupul Digi este listat la Bursa de Valori Bucureşti şi are o capitalizare de 4,1 miliarde lei.