“La Digi Energy, prețul propriu de furnizare a energiei electrice în cadrul ofertei tip pentru clienți casnici (preț de listă) este de 0,255 lei/KWh, fără TVA, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fără TVA.
Dacă ești deja client Digi la serviciul de televiziune prin cablu Digi TV și/sau la serviciul de internet fix Digi Net, beneficiezi de prețul de 0,230lei/KWh, fără TVA-preț de furnizare, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, făra TVA”, se arată pe pagina de internet a furnizorului.
În oferta veche, compania avea un preţ pentru energie de doar 0,19 lei/kWh (scădea la 0,18 lei pentru cei care sunt abonaţi la alte servicii Digi), fără tarifele de transport, distribuţie şi taxe, la care se adaugă un abonament de 0,20 lei pentru fiecare zi de consum.
Aşadar, RCS&RDS a operat o majorare de 34% a preţului energiei electrice în oferta sa, explicabil fie prin creşterea preţurilor din ultimele luni din piaţa de energie, fie prin efectele apariţiei preţurilor reglementate pentru următorii trei ani.
Deja oferta RCS&RDS este sub ceea ce primesc clienţii casnici la preţurile reglementate de acum şi deja sub ofertele altor furnizori, cel puţin analizând ofertele pentru zona Bucureştiului.
RCS&RDS alimenta cu energie electrică 102.508 locuri de consum la finalul trimestrului trei al anului trecut, potrivit datelor pe care compania este obligată să le publice. Marea lor majoritate, adică 96.666, sunt locuri de consum ai consumatorilor casnici, în creştere cu peste 12.500, sau 15%, faţă de finalul primului trimestru al 2018.