„Comparativ cu săptămâna anterioară, am înregistrat o creștere moderată a comenzilor online și ne așteptăm ca acest trend să se mențină. Ar fi de evidențiat faptul că abonații au reacționat pozitiv la campania noastră și la mesajele autorităților de trecere la modalitățile electronice/ online de plată și în ultimele zile am înregistrat o creștere cu 30% a activărilor de facturi electronice față de perioada anterioară”.
Digi spune că are una dintre cele mai dezvoltate şi avansate reţele de comunicații electronice fixe din regiune (România și Ungaria) ca urmare a investițiilor importante făcute în ultimii ani în rețeaua de fibră optică.
„Acesta este un mare avantaj atât pentru utilizatori, cât și pentru România în ansamblu. Mizăm pe capacitățile noastre tehnice și pe experiența echipelor noastre pentru a răspunde prompt la toate solicitările din această perioadă. Serviciile noastre funcționează normal și resursele necesare sunt disponibile, în prezent, pentru menținerea lor în parametrii de funcționare”.
În același timp, Digi face un apel către clienți și utilizatori să nu intervină asupra echipamentelor din domiciliu, să nu facă singuri modificări ale cablurilor, rețelei, astfel încât să nu fie necesară intervenția echipelor noastre în interiorul spațiului locativ. „Responsabilitate înseamnă și utilizarea corectă a echipamentelor de conectivitate, fără excese, cu precauție și în mod judicios”.
De asemenea, avertizează utilizatorii și asupra faptului că în această perioadă se pot intensifica atacurile informatice. Să nu dea curs imediat mesajelor care le cer date personale sau date de acces la conturile personale, să verifice cu atenție detaliile expeditorilor, domeniul, să nu navigheze pe site-uri care nu par de încredere.
„Atât CERT-RO, cât și specialiștii noștri în Securitatea Informațiilor au avertizat cu privire la posibile campanii de tipul SCAM (phishing) care s-ar putea folosi de interesul față de informațiile legate de pandemia COVID-19. Așadar, inclusiv prevenția în mediul cibernetic este binevenită în această perioadă”.
De asemenea, operatorul a luat măsuri în contextul pandemiei COVID-19, printre care: măsuri pentru protecția angajaților (inclusiv munca de la domiciliu, program flexibil, program în ture și în alternanță pentru echipele care au contact direct cu clienții), actualizarea sau, după caz, crearea planurilor de acțiune în caz de criză, pentru gestionarea eficientă și rapidă a dinamicii evenimentelor, păstrarea în stare activă a tuturor canalelor de contact cu clienții (magazine, casierii, call center etc.).