Din 11 noiembrie se plafonează dobânzile pentru credite de consum. Anunț făcut de cel mai mare jucător: Acești clienți vor beneficia de oferte automate
În 11 noiembrie, intră în vigoare Legea 243/ 2024 care prevede, printre altele, că, pentru împrumuturile de până în 25.000 de lei, clienții nu pot plăti mai mult decât dublul sumei împrumutate, costul total al creditului pe zi fiind de asemenea plafonat la cel mult 1%. Legea se aplică la cerere și contractelor în derulare, în anumite condiții.
Florin Bâlcan, CEO al Provident, spune că circa 25% dintre cei 180.000 de clienți actuali, adică aproximativ 45.000 de oameni plătesc dobânzi peste ce prevede nou lege, adică 100% pe an. Dintre aceștia, spune Bâlcan, jumătate vor primi oferte automate.
„Se încadrează mai ales cei care au credite pe perioade mai mari. Ei au în general peste 100% dobânda contractuală. Din punctul nostru de vedere, avem mai puțin de 25% dintre clienți. Din ei, la jumătate vom merge cu oferte directe de refinanțare.”, a spus șeful Provident.
Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din lume. Grupul are 1,7 milioane de clienți în 7 țări din Europa, precum și în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și companie internațională listată la Bursa din Londra.
În România, Provident este prezent din 2006, timp în care a acordat împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt, pentru peste 1,2 milioane de români. Rolul Provident este de a susține incluziunea financiară prin crearea unui istoric de creditare și de a oferi cu responsabilitate oamenilor din toate păturile sociale acces la o formă de finanțare flexibilă și transparentă. Din 2006, Provident a investit în România peste 376 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 114 milioane de euro.