Dîncu: În dezvoltarea ţării, în general, cred că trebuie să ne bizuim pe femei şi pe oraşe

Economica.net
03 10. 2016
dincu_44037700

‘Prin excelenţă, de milenii, femeile au fost primii manageri serioşi ai bugetelor, ai vieţii noastre, ai generaţiilor viitoare şi, de aceea, credem că viitorul sună bine (…) dacă este lăsat pe mâna oraşelor şi pe mâna femeilor’, a declarat Vasile Dîncu, la conferinţa ‘Oraşul meu în Europa noastră’, organizată luni, la Bucureşti, la care au participat şi comisarul european Corina Creţu şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit lui Dîncu, viitorul oraşelor trebuie gândit ca ‘un efort comun’. ‘Când vorbim despre dezvoltarea urbană a României, nu poate să decidă nici numai Guvernul României, nici numai Comisia Europeană, (…) nici numai primăriile, pentru că au nevoie de sprijin. Trebuie să fie un efort al tuturor, un efort comun şi (…) în dezvoltarea ţării în general cred că trebuie să ne bizuim pe femei şi pe oraşe’, a precizat vicepremierul.

El a spus că, în prezent, există o importantă cerere pentru competitivitate în dezvoltarea oraşelor, însă lucrul cel mai important trebuie să fie îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

‘Există o importantă cerere pentru competitivitate, (…) ca să aplicăm modelele de competitivitate economică în dezvoltarea oraşelor, dar, pe de altă parte, pe noi trebuie să ne intereseze un lucru foarte important, care este viaţa oamenilor şi viaţa bună în oraşe. Şi aici mai trebuie să vedem foarte clar cum facem ca modelele competitive care au fost aplicate în altă parte să fie şi la noi eficiente, dar să păstrăm această tendinţă de a îmbunătăţi viaţa oamenilor’, a adăugat Dîncu.

Totodată, vicepremierul Dîncu a afirmat că politica regională reprezintă o resursă pentru România.

‘Noi, ministerul pe care-l conduc, Guvernul din care fac parte, în acest moment, aplică o încercare de a fi cât mai aproape de politica regională. Politica regională reprezintă o resursă pentru România. (…) În politica pe care am aplicat-o în acest an (…) am încercat să dăm oraşului rolul pe care îl reprezintă. Şi cred că încă un rol în plus au oraşele – acela de motor, de locomotivă a dezvoltării. Oraşele sunt şi modele importante pentru dezvoltarea urbană. În jurul oraşelor se pot dezvolta comunităţi care (…) trăiesc de pe urma faptului că există mari concentrări de putere sau de bani într-un oraş’, a subliniat Dîncu.