„Peste 100.000 de utilizatori de Revolut Junior există în România (a treia piață, după Irlanda și UK, ca număr de utilizatori Revolut Junior). La nivel global sunt peste 1 milion de utilizatori”, arată datele direcţie de comunicare a Revolut România.
Branch managerul pe România, Gabriela Simion, adaugă şi faptul că „Anul trecut am adăugat Apple Pay pentru clienţii de peste 16 ani (vârsta minimă permisă de Apple pentru deschiderea unui cont Apple Pay)”.În plus, de puţin timp, este disponibilă şi funcţionalitatea Google Pay,care se adresează utilizatorilor de peste 16 ani si pentru adolescentii care au Revolut Junior şi smartphone Android.
„Contul Junior este o extensie a contului Revolut al părintelui. Revolut Junior a fost lansat în România în martie 2020 și toate cele 4 planuri sunt „prietenoase cu familia” și pot fi asociate cu 1 cont Junior pentru 1 copil (Standard), 2 conturi Junior pentru 2 copii (Plus și Premium) sau maximum 5 conturi Junior pentru 5 copii (Metal). În plus, planurile Premium și Metal permit utilizatorilor să adauge caracteristici educaționale la conturile Junior legate de profilurile lor (să stabilească obiective sau sarcini care să fie îndeplinite de copii, să adauge un Co-părinte pentru a gestiona caracteristicile financiare). Revolut Junior este conceput pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, oferindu-le o educație financiară care să le fie de folos pe tot parcursul vieții”, explică Gabriela Simion.
Important este de reținut faptul că atât părinții cât și copiii percep valoarea educativă ridicată a acestui instrument. Un studiu făcut de Revolut în rândul utilizatorilor arată că pentru cei mai mulți dintre clienții români (48%) vârsta potrivită pentru a pune un card la dispoziția copiilor este între 11-14 ani. Pentru majoritatea respondenților (51%), este important ca cei mici să învețe să își gestioneze banii încă de la 6-10 ani. Printre deprinderile pe care își doresc să le încurajeze, încă de mici, în legătură cu banii, se află, pe primul loc, economisirea (76%) și alcătuirea unui buget personal (60%). De asemenea, o altă constatare interesantă este că cei mai mulți utilizatori consideră că banii puși deoparte ar trebui să îi ajute pe copii să își cumpere ceva ce își doresc (55%), dar și pentru scopuri mai importante în viață, cum ar fi să meargă la facultate (50%).
„Aceste constatări sunt confirmate de ”provocările” pe care le întâlnim cel mai des la utilizatorii de Revolut Junior, în România. Printre acestea se află încurajarea unui anumit stil de viață (prin diverse rutine, reguli) sau a colaborării în familie – copiii sunt motivați să păstreze ordinea în cameră sau să contribuie la activitățile casnice precum spălatul vaselor, aspiratul, dar și să citească zilnic”,. Spune Gabriela Simion, convinsă că în martie, Revolut va da şi credite (dar nu pentru posesorii de Revolut Junior. Deocamdată).