Director de vânzări și marketing Dacia: Mă surprinde discountul pentru Duster din România

Într-o conferință de presă organizată cu ocazia prezentării rezultatelor comerciale Dacia în primul semestru din 2024, Xavier Martinet, directorul de marketing, vânzări și operațiuni al mărcii s-a arătat surprins că în România noul Duster este vândut deja cu discount.
Robert Stan - joi, 18 iul. 2024, 14:40
Director de vânzări și marketing Dacia: Mă surprinde discountul pentru Duster din România

Conform lui Xavier Martinet, modelul Dacia Duster a fost înmatriculat în primele șase uni din 2024 în 114.000 de unități, în creștere cu 1,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest total intră în special modele Duster 2, dar și primele Duster 3 care au ajuns la clienți în această vară. Astfel, Duster este al doilea cel mai vândut model al mărcii, după Sandero, care a fost comercializat în prima jumătate a lui 2024 în 165.000 de exemplare. Jogger a ajuns în aceeași perioadă la 51.000 de clienți, iar Spring la 12.000.

La solicitarea Economica.net de a explica de ce noul Duster este deja comercializat cu discount, deși livrările abia au început, oficialul Dacia s-a arătat mai întâi surprins de această măsură de creștere a comenzilor.

„Despre situația din România nu am încă detalii, dar le voi solicita. Pot spune că profitabilitatea modelului este exact la nivelul estimat. Sunt însă surprins de acest discount. Ce ne defavorizează în acest moment este nivelul mare al dobânzilor care afectează vânzările prin credit sau leasing, dar asta nu afectează doar Dacia, ci și celelalte mărci. Ca să fie clar, în Europa am înregistrat cu 60% mai multe comenzi în perioada martie – iunie 2024 (n.n. – pentru Duster) decât am contabilizat anul trecut în aceeași perioadă. Și acesta este un rezultat excelent”, a menționat Xavier Martinet.

El a adăugat și că „dacă vedeți un discount pe undeva este, de obicei, un efect al faptului că piața nu merge bine în acea zonă. Dar pot spune că rezultatele pe care le avem până acum cu noul Duster sunt foarte bune. Datele financiare ne arată și ele că nu avem surprize neplăcute. Totul merge conform planului sau chiar mai bine. Eu nu văd discountul (n.n. – din România) ca pe o problemă punctuală acum. Sau poate fi o problemă locală, nu una europeană. La nivelul Europei avem chiar rezultate mai bune decât plănuisem inițial. Plus că dealerii îmi spun că nu au avut până acum un număr atât de mare de comenzi (n.n. – pentru Duster), deci nu văd un semn de alertă. Recunosc însă că sunt puțin surprins de ceea ce aud”.

Răspunsul oficialului Dacia, vine după ce, cu câteva zile în urmă, pe site-ul comercial Dacia din România au fost anunțate oferte care plasează noul SUV Duster la un preț de bază cu TVA de doar 17.300 de euro. Acesta este aferent variantei Essential ECO-G 100 care, începând cu ianuarie 2024, când au fost deschise comenzile, și până la începutul lui iulie costa, conform Dacia, 18.800 de euro.

Desigur, discounturile sau ofertele punctuale nu sunt neobișnuite în comerțul cu mașini, însă se întâmplă rar, sau chiar deloc, ca un model nou să beneficieze de reduceri de preț la doar câteva luni după debutul comenzilor și chiar în perioada în care sunt realizate primele livrări către clienți. Este important de menționat că oferta Dacia – aferentă campaniei Dacia Avantaj Plus care cumulează reducerile acordate prin regulamentele “Finanțare Dacia iulie 2024” și ”Duster Thank you Program” – nu se referă doar la modele Duster. În cadrul aceleiași campanii, valabilă doar până la 31 iulie 2024, Logan Essential TCE 90 poate fi comandat cu un preț cu TVA de 12.200 de euro, Sandero Stepway Essential TCE 90 cu 13.000 de euro, iar Jogger ECO-G 100 (5 locuri) cu 16.390 de euro.

Revenind la informațiile oferite de Xavier Martinet, trebuie menționat că numărul cel mai mare de comenzi pentru Dacia Duster 3 vine deocamdată „de la piețele în care avem cele mai multe mașini deja vândute pentru că, așa cum știți, primii care cumpără un model nou sunt cei care dețin sau au deținut generația anterioară. Deci principalele piețe sunt acum Franța, Italia și România. Și din Belgia vin vești bune. De la piețele care au parcuri mai mici de Duster 2 ne așteptăm la rezultate în următoarele săptămâni sau luni”.

Citește și:
– Dacia a vândut peste 300.000 de mașini în primul semestru din 2024 în Europa, în creștere cu 3,6%
– Dacia Duster 3 a obținut trei stele la testele EuroNCAP – VIDEO
– Ce pierderi are Dacia după blocajul de pe Valea Oltului. Declaraţiile şefului companiei

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...