Un astfel de contract contestat este și cel care vizează drumurile naționale din județul Bistrița-Năsăud — DN 17, DN 17C și DN 17D.
„Contractele de deszăpezire din Bistrița au fost contestate. Suntem în etapa de contestație. Nu va rămâne niciun kilometru de drum național din România în afara contractelor de deszăpezire, dar deocamdată suntem în această fază a procedurilor legale”, a spus Neaga în cadrul unei conferințe de presă susținute la Consiliul județean Bistrița-Năsăud.
Directorul adjunct al CNADNR, Cristian Andrei, a dat asigurări că acest contract care vizează drumurile naționale din Bistrița-Năsăud poate fi semnat până la mijlocul lunii noiembrie.
„Câștigătorul a fost desemnat. Firma care a fost desemnată se numește Ritorsa&Athos. Este contestată de o firmă de la Cluj și termenul maxim pentru finalizarea contestației este 7 noiembrie. Dacă după aceea vor avea o contestație pozitivă, vom lansa imediat procedura de urgență și într-o săptămână este rezolvată problema”, a afirmat Cristian Andrei.
De asemenea, directorul general al CNADNR a spus că în această iarnă vor fi montate parazăpezi pe DN 17, în Pasul Tihuța, astfel încât zăpada viscolită pe carosabil să nu mai afecteze traficul rutier.
„Între trei și patru kilometri (de parazăpezi — n.r.) vor exista iarna aceasta. Atât au solicitat. În general, se vor monta parazăpezii după terminarea activităților agricole, așa spune și normativul, deci cu 1 decembrie”, a precizat Neaga.
Conducerea CNADNR și cea a Autorității de Management POS Transport au avut o întâlnire, marți, cu oficialitățile din județul Bistrița-Năsăud, pentru a discuta despre proiectele de modernizare a unor drumuri naționale și alte obiective finanțate cu bani de la bugetul de stat sau bani europeni.