Directorul general al Băncii Române de Credite şi Investiţii a demisionat – surse

Directorul general al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), Marinel Burduja, şi-a depus mandatul de la conducerea băncii, au declarat, pentru AGERPRES, surse bancare.
Economica.net - mar, 11 nov. 2014, 15:25
Directorul general al Băncii Române de Credite şi Investiţii a demisionat - surse

Marinel Burduja şi-a depus mandatul în data de 10 noiembrie, iar Consiliul de Supraveghere se va întruni miercuri, 12 noiembrie, pentru a lua act de demisia înaintată.

Marinel Burduja nu a putut fi contactat.

‘Din motive strict personale, începând cu data de 10.11.2014, domnul Marinel Burduja şi-a depus mandatul de director general al Băncii Române de Credite şi Investiţii’, au declarat reprezentanţii băncii, pentru AGERPRES.

‘Proiectul aflat astăzi în fază finală are toate ingredientele pentru a fi un proiect de succes pe care vă rog să-l desăvârşiţi în cele mai bune condiţii’, a transmis Marinel Burduja personalului BRCI, conform reprezentanţilor băncii.

Banca Română de Credite şi Investiţii are capital local. Înfiinţată în 2014, banca este stabilă, cu indicatori solizi de solvabilitate şi lichiditate.

BRCI a fost organizată după preluarea de către omul de afaceri băcăuan Dorin Umbrărescu a fostei ATE Bank România şi a devenit funcţională la începutul lunii februarie din acest an.

În luna aprilie 2013, Umbrărescu a semnat un acord cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei ATE Bank România, urmând să plătească 10,3 milioane de euro pentru un pachet reprezentând 93,27% din acţiunile instituţiei de credit ce fusese înfiinţată în anul 1990 ca Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă, prima unitate bancară având capital mixt (autohton şi străin) din România.

În iunie 2006, Agricultural Bank of Greece a preluat pachetul majoritar de acţiuni al ATE Bank România, iar apoi Piraeus Bank Grecia a obţinut 93,27% din acţiuni, Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti deţinând o participaţie de 3,83%, iar alţi acţionari având aport la capitalul social de 2,9%.

BRCI este a doua instituţie de credit având capital majoritar privat românesc care apare pe piaţa financiară din ţară de la începutul crizei economice, după Banca Feroviară.

Te-ar mai putea interesa și
Honda și Nissan lucrează la o fuziune între egali, pentru a lupta contra Tesla și a producătorilor chinezi
Honda și Nissan lucrează la o fuziune între egali, pentru a lupta contra Tesla și a producătorilor chinezi
Producătorii de automobile japonezi Honda și Nissan sunt în discuții pentru aprofundarea legăturilor, potrivit surselor, inclusiv o posibilă fuziune, deoarece provocările Tesla și rivalii......
Calea ferată Brașov – Sighișoara: „Cârtițele” Eleni și Varvara, oprite forțat din cauza unor condiții fizice imprevizibile
Calea ferată Brașov – Sighișoara: „Cârtițele” Eleni și Varvara, oprite forțat din cauza unor condiții ...
"Cârtițele" Eleni și Varvara, care sapă cele două fire ale Tunelului Ormeniș de 7,1 kilometri de pe traseul liniei ...
Județele în care s-au vândut cele mai multe apartamente în primele 11 luni din acest an
Județele în care s-au vândut cele mai multe apartamente în primele 11 luni din acest an
Tranzacțiile cu unități individuale au fost mai multe anul acesta decât în 2023. Creșterea este de 8% pentru primele ...
Încă o companie românească se extinde în toată regiunea. SmartWrap intră în Ungaria, Polonia, Bulgaria și Republica Moldova
Încă o companie românească se extinde în toată regiunea. SmartWrap intră în Ungaria, Polonia, Bulgaria și Republica ...
Piața ambalajelor flexibile din România s-a dublat în ultimii zece ani și a ajuns la circa 250 milioane de euro, urmând ...