Directorul Ryanair, în spatele preluării de 551 mil. lire sterline a DTZ, prezentă şi în România

Australienii de la UGL au vândut compania globală de servicii imobiliare DTZ, relatează presa internaţională. Valoarea tranzacţiei este de 1,2 miliarde de dolari australieni. 
Andrada Ghira - joi, 19 iun. 2014, 12:48
Directorul Ryanair, în spatele preluării de 551 mil. lire sterline a DTZ, prezentă şi în România

Cumpărătorul este TPG Capital, un consorţiu format din firme de private-equity, în spatele căruia se află David Bonderman, 71 de ani, director, preşedinte al consiliului de administraţie şi acţionar în cadrul gigantului low-cost Ryanair, potrivit publicaţiei London Evening Standard. 

În România, compania de consultanţă imobiliară DTZ este prezentă prin afiliere cu firma românească DTZ Echinox, controlată de Mihnea Şerbănescu, care a fondat Echinox în 1993. Afilierea la grupul DTZ a fost făcută în 2002. Anul trecut, DTZ Echinox a înregistrat o cifră de afaceri de 1,87 milioane euro.

Compania DTZ, fondată în 1784, intra în administrare specială în decembrie 2011 şi a fost cumpărată de adustralienii de la UGL pentru suma de 77 milioane lire sterline.

Australienii de la UGL au anunţat recent că au semnat un acord cu caracter obligatoriu pentru vânzarea la nivel global a DTZ, către un consorţiu format din TPG Capital, PAG Asia Capital şi Ontario Teacher’s Pension Plan, pentru valoarea de 1,215 miliarde dolari australieni. 

În ciuda faptului că DTZ a avut mai mulţi proprietari, compania a contribuit cu 113 milioane dolari australieni la profitul UGL din 2013 de 195 de milioane de dolari australieni. Veniturile UGL au scăzut cu 12%, la 4,2 miliarde dolari australieni, dar divizia DTZ a înregistrat o creştere de la 1,6 miliarde dolari australieni, la 1,9 miliarde dolari australieni.

„În ultimele 18 luni, Consiliul a evaluat cu atenţie mai multe opţiuni pentru a determina structura optimă corporativă pentru UGL, recunoscând că UGL este alcăuit din două afaceri discticte şi ample, care operează pe pieţe diferite, cu obiective geografice şi cerinte strategice diferite. Consiliul continuă să creadă că o separare structurală de DTZ este în interesul acţionarilor şi va fi benefică atât pentru clienţii nostri, cât şi pentru oamenii noştri”, a declarat Trevor C. Rowe, preşedintele UGL. Acesta mai spune că valoarea de vânzare a DTZ la nivel global este una corectă.

TPG este un fond de investiţii fondat în 1992 şi administrează active cu o valoare de peste 59 miliarde de dolari. PAG este unul dintre cele mai active fonduri de investiţii din Asia şi administrează active de peste 10 miliarde de dolari, iar OTPP este unul dintre cele mai mari şi de succes fonduri de administrare a investiţiilor, cu active de peste 140 de miliarde de dolari canadieni. PAG Asia Capital este condusă de Weijian Shan, 59 ani, care a plecat în 2010 din compania lui Bonderman pentru a-şi încerca norocul în Asia.

Tranzacţia se va finaliza în luna septembrie a acestui an. 

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni......
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai ...
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...