În principiu, prin divizarea FinProm se vor desprinde părţile de patrimoniu care cuprind activele şi pasivele aferente serviciilor dedicate societăţilor de asigurări şi se vor transmite către societatea Finprom Insurance SRL care se va înfiinţa ca urmare a divizării, prevede proiectul de divizare obţinut de Economica.net.
După divizarea parțială, asociatul unic al FinProm își va păstra cota de participare (de 100%) atât la capitalul FinProm, cât și la capitalul firmei nou-înfiinţate Finprom Insurance. De asemenea, asociatul unic al societății divizate nu va realiza vreun profit sau pierdere din operațiunea de divizare parțială, nici din punct de vedere contabil, nici din punct de vedere fiscal, se mai arată în proiectul de divizare consultat de Economica.net.
Finprom Insurance, societate în curs de înfiinţare, a cărei denumire a fost rezervată la Oficiul Registrului Comerțului, va fi administrată de Emanuel Flueraş, Eugen – Adrian Fiţ şi Giammarco Tosi.
Data divizării FinProm e data înmatriculării firmei Finprom Insurance la Registrul Comerţului, reiese din proiectul de divizare.
Proiectul de divizare a firmei FinProm a fost semnat de către administratorii societăţii la data de 16 iulie 2021, în baza Hotărârii asociatului unic din data de 14 iunie 2021, se arată în proiectul de divizare parţială a FinProm, consultat de Economica.net.
Context
FinProm SRL a fost înfiinţată în anul 2006 şi are mai multe linii de activitate: procesarea datelor și gestionarea informațiilor, a bazelor de date complexe și documentelor, precum şi servicii dedicate societăţilor de asigurări.
Administrarea în comun a acestor linii de activitate diferite este complexă şi suboptimă, ţinând cont de specificitatea fiecăreia, iar direcţiile de dezvoltare pentru fiecare linie de activitate sunt diferite, cu necesar distinct de resurse. De asemenea, existența mai multor linii de activitate în cadrul aceleiași societăți conduce uneori la utilizarea ineficientă a resurselor, inclusiv a personalului, conform proiectului de divizare parţială a FinProm, obţinut de Economica.net.
Având în vedere aceste dificultăți, asociatul unic al FinProm vrea să crească eficienţa activităţilor firmei prin implementarea divizării, se mai arată în proiectul consultat de Economica.net.
FinProm a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 29,86 de milioane de lei, în scădere uşoară faţă de nivelul anului 2019, şi cu profit net de 4,82 de milioane de lei, cu peste 22% mai mic decât cel realizat în anul 2019, arată bilanţurile firmei comparate de Economica.net.
FinProm a avut, în medie, 402 salariaţi în 2020, în creştere uşoară faţă de valoarea indicatorului din anul 2019.
FinProm oferă servicii de outsourcing pentru bănci şi instituţii financiare din Italia şi Luxemburg. Compania activează în domeniul serviciilor financiar-bancare online şi acoperă domeniul împrumuturilor ipotecare şi de consum, al poliţelor de asigurare de viaţă, casă, auto şi moto, dar furnizează şi alte servicii, cum ar fi compararea online de preţuri pentru articole vândute în peste 2.700 de magazine.
FinProm e prezentă în Arad și în Oradea.