Divizia de turism a SIF Transilvania a intrat în insolvenţă. Turiştii nu sunt afectaţi, datoriile vor fi plătite eşalonat

14 06. 2017
datorii_61749200

Transilvania Hotels & Travel a intrat în insolvenţă pe 26 mai, la cerere. Turiştii sunt informaţi că „motivul care a stat la baza luării acestei decizii l-a reprezentat punerea în executare a unor hotărâri judecătoreşti definitive, urmare a unor litigii de muncă iniţiate în anul 2015”, se arată în anunţul societăţii. 

Marius Zamfir, directorul general al societăţii ne-a declarat că intrarea în insolvenţă reprezintă o protecţie faţă de sentinţele definitive şi executările silite pe care foşti directori le-au câştigat în instanţă. Valoarea litigiilor se ridică la aproape un milion de euro. Zece manageri au fost angajaţi în urmă cu doi ani pentru restructurarea companiei, însă la două luni au fost concediaţi, scrie Profit.ro

„Ne-am pus la adăpost, pentru că începuseră o serie de executări silite, care se îndreptau inclusiv asupra terţilor”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Marius Zamfir. 

Acest mai spune că în urma planului de reorganizare, societatea îşi va plăti datoriile. 

„Suntem o companie puternică, drept dovadă ne onorăm toate datoriile, avem potenţial, gestionăm în continuare tot ce înseamnă partea de turism din portofoliul SIF, iar în urma planului de reorganizare, vă garantez că ne vom reveni şi se plătesc toate datoriile, bineînţeles, eşalonat„, ne-a mai declarat Zamfir.

Turişii nu sunt afectaţi de insolvenţa companiei, mai spune directorul Transilvania Hotels, şi asta pentru că toate contractele aflate în derulare sunt cu societăţi la care SIF Transilvania este acţionar.

În ceea ce priveşte estimările afacerilor pentru acest an, Zamfir speră ca cifra de afaceri de anul acesta să fie „cel puţin la nivelului celei de anul trecut”, de 24 milioane de lei.  

Societatea administrează 20.000 de locuri de cazare din peste 50 de hoteluri şi restaurante aflate în portofoliul de turism al SIF Transilvania şi spune că „rezervările prezente şi viitoare vor fi onorate cu celeritate de către compania noastră şi de către celelalte societăţi partenere”, se mai arată în anunţul Transilvania Hotels. 

Compania deţine hoteluri pe litoralul Mării Negre la Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Venus şi Saturn, dar şi în staţiuni balneare şi montane precum Băile Felix, Tuşnad, Covasna, Buziaş, Predeal, respectiv în oraşele Braşov şi Ploieşti.