DNA cere reaudierea în instanţă a lui George Becali în dosarul lui Popoviciu

Economica.net
14 03. 2016
puiu_popoviciu_si_fostii_sefi_dgipi_si_dga_trimisi_judecata1356090267_85922400

La termenul de luni al procesului, procurorul de şedinţă a solicitat ca George Becali să fie audiat din nou în acest dosar, după ce omul de afaceri a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

Tot acum, avocatul lui Puiu Popoviciu a cerut anularea mai multor probe, bazate pe interceptări ambientale şi telefonice realizate de către SRI.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 31 martie, urmând ca instanţa să decidă dacă îl mai audiază pe George Becali.

Pe 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel Bucureşti, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunţ pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

La întrebările puse de procurorul de şedinţă, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunţ, susţinând că nu îşi mai aduce aminte şi nu doreşte ca Puiu Popoviciu şi ceilalţi inculpaţi să fie condamnaţi din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare şi ‘ştie ce înseamnă suferinţa’.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare pe George Becali pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului, el fiind audiat în acest sens la DNA pe 11 martie.

‘Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 şi 15 februarie 2016, în dosarul 9.577/2/2012 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea’, precizează DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Becali ‘a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei’, scopul său fiind de a îngreuna aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a vinovaţilor, precum şi de a induce în eroare instanţa de judecată.

În dosarul penal respectiv, aflat în prezent în stadiu de judecare la CAB, au fost trimişi în judecată, în decembrie 2012, 11 inculpaţi cercetaţi pentru infracţiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat şi în dauna Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.