Potrivit anunţului DNA de miercuri, în dosar au fost învinuiţi:
„SERGHEI BULGAC, la data faptei director general al SC RDS & RCS, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani,
SC RCS & RDS SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– dare de mită,
– spălare de bani,
SC BODU SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– complicitate la luare de mită,
– spălare de bani,
SC INTEGRASOFT SRL (la data faptei deținută de SC RCS & RDS SA) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la spălare de bani.”
Anterior, în aceeaşi cauză s-a dispus urmărirea penală faţă de: Dumitru Dragomir, la data faptelor președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, Alexandru Oprea, la data faptei, directorul general și președintele consiliului de administrație al companiei de cablu, Mihai Dinei, la data faptelor, coordonatorul activității juridice la RCS & RDS, Florin-Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC BODU SRL și Bogdan-Dumitru Dragomir, la data faptelor asociat unic al SC BODU SRL.
Potrivit procurorilor anticorupţie, Dumitru Dragomir a solicitat şi primit, de la Ioan Bendei, peste 3 milioane de euro, în schimbul acordării de condiţii avantajoase pentru RCS & RDS privind cumpărarea drepturilor de difuzare pentru Liga 1 la fotbal.
Digi Communications, compania-mamă a RCS & RDS, a debutat, marţi, la Bursa de Valori Bucureşti, la preţul de 40 de lei pe acţiune. Digi a anunţat, miercuri dimineaţă, că Serghei Bulgac, director general al Digi şi al RCS & RDS, a fost înştiinţat oficial de către DNA cu privire la efectuarea urmării penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.
Acţiunile Digi au scăzut, miercuri, la Bursă, cu 2,67%, la 40,1 lei, coborând în mai multe rânduri până la pragul de 40 de lei, preţul de listare, în condiţiile în care perioada de stabilizare, în care băncile care au intermediat oferta publică iniţială pot interveni prin tranzacţii pentru a preveni scăderea preţului sub cel de listare, se va încheia pe 14 iunie.
Compania a avertizat, în prospectul ofertei publice iniţiale, asupra posibilelor consecinţe ale anchetei DNA.
„Societatea nu poate anticipa dacă și când ar putea să apară alte puneri sub acuzare, respectiv dacă orice astfel de inculpare va rezulta, în cele din urmă, în adoptarea de măsuri preventive sau într-o condamnare. Nu este exclus ca alți administratori ai Societății sau ai RCS & RDS să dobândească calitatea de suspecți în cadrul anchetei, care este în desfășurare. Societatea nu poate anticipa dacă și când aceste persoane ar putea dobândi calitatea de suspecți, când se va finaliza ancheta sau care va fi întinderea eventualei răspunderi a Societății sau a RCS & RDS ca urmare a celor rezultate în cadrul anchetei. Sancțiunile posibile pot include, printre altele, amenzi penale aplicate RCS & RDS și persoanelor fizice, sechestru de bunuri, excluderea RCS & RDS din anumite licitații publice sau private sau pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele fizice anchetate. Amenzile sau confiscările de bunuri pot fi semnificative”, mai avertizează compania.
Compania Digi este controlată de către antreprenorul Zoltan Teszari, direct şi indirect prin intermediul RCS Management SA. Teszari şi alţi acţionari ai companiei au vândut pe bursă 25% din capitalul social al Digi, prin oferta publică iniţială.