Totodată, Dobriţoiu a spus că sumele alocate procesului de revitalizare depind de „disponibilităţile financiare ale Guvernului”.
„Depinde de disponibilităţile financiare ale Guvernului. Noi am prezentat toate provocările care au survenit ca urmare a întârzierii adoptării unei decizii la nivel înalt privind achiziţia avionului multirol. Vom face o analiză tehnică a tuturor aparatelor. Ele erau multe, au rămas puţine, dar suficiente, deocamdată, ca să satisfacem cerinţele operaţionale pentru misiunile de poliţie aeriană în spaţiul aerian românesc. Nu putem să dăm un ordin de mărime până când nu vom evalua starea tehnică a tuturor aparatelor”, a completat ministrul Apărării.
În ceea ce priveşte parada de 1 Decembrie, Dobriţoiu a reafirmat că nu sunt bani alocaţi pentru acest eveniment, dar că premierul Victor Ponta „va identifica nişte resurse din fondul de rezervă al Guvernului”.
„Anul trecut, parada ne-a costat un milion de euro. Anul acesta am ajuns la o singură concluzie, de comun acord în Guvern, să reducem costurile pentru că este o perioadă foarte grea de austeritate, iar noi ne chinuim din răsputeri să economisim fiecare leuţ. Nu avem niciun leu alocat. Se pare că premierul va identifica nişte resurse din fondul de rezervă al Guvernului, aşa am aflat şi eu, tot din presă. Urmează ca această problemă să o discutăm în detaliu după terminarea festivităţilor legate de Ziua Armatei”, a spus Dobriţoiu.
El a afirmat că pentru parada militară dedicată Zilei Naţionale va fi asigurat strictul necesar pentru ca defilarea terestră să se desfăşoare în condiţii normale.
„Trebuie cheltuit la minimum cu putinţă în aşa fel încât să asigurăm prezenţa oamenilor în piaţă, să asigurăm o defilare pe jos şi alte manifestări dedicate Zilei Naţionale. Nu pot să estimez cât ne-ar costa decât în momentul în care agreem de comun acord, la nivelul Guvernului, cu Preşedinţia, cu Parlamentul, anvergura activităţilor. Abia atunci le putem comensura în bani. În ceea ce priveşte parada, dacă nu vom avea tehnică, cu certitudine vor fi nişte lucruri noi. Tehnica nu cred că va defila pentru că ea implică nişte costuri foarte mari. Dacă nu mă înşeală memoria, un tanc consumă 3,3 litri de motorină pe kilometru”, a explicat Dobriţoiu.
Ministrul Apărării Naţionale a participat, marţi, la vernisajul expoziţiei „Armata României în al Doilea Război Mondial” şi concertul de gală dedicat Zilei Armatei României.