Documente semnate pentru reluarea lucrărilor la o secţiune a Autostrăzii Transilvania
Documentul semnat de preşedintele CJ Cluj a fost solicitat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
‘Am semnat cu plăcere şi bucurie acest document, este un prim pas spre continuarea lucrărilor la acest important obiectiv de investiţii. Sper ca beneficiarul Certificatului de Urbanism, în speţă CNADNR, să obţină cât mai repede avizele necesare şi să depună la Consiliul Judeţean Cluj cererea de autorizare a lucrărilor’, a precizat Horea Uioreanu, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.
Preşedintele CJ Cluj a adăugat că faptul că acest document de urbanism a fost solicitat de CNADNR înseamnă că Executivul are banii necesari continuării lucrărilor la autostradă.
‘Infrastructura rutieră este esenţială nu doar pentru a facilita drumul locuitorilor din zonă şi al turiştilor spre sudul ţării, ci şi pentru dezvoltarea economică’, a declarat Horea Uioreanu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi-a exprimat speranţa că se vor găsi fonduri şi pentru tronsonul de autostradă Gilău – Suplacu de Barcău – Borş, pentru a se asigura legătura cu reţeaua de autostrăzi din Ungaria.
Lucrările la Autostrada Transilvania, care ar trebui să aibă o lungime de 415 kilometri, au început în vara anului 2006. Atunci se credea că autostrada – care reprezenta la acel moment una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură rutieră din Europa – va fi finalizată în anul 2012.
În prezent sunt finalizaţi 55 de kilometri, între localitatea clujeană Gilău şi municipiul Turda, respectiv Câmpia Turzii.
Prima secţiune – Gilău – Turda – a fost dată în funcţiune în decembrie 2009, reprezentând un factor esenţial în decongestionarea traficului în Cluj-Napoca.