Doi muncitori angajați la Elcen au suferit arsuri în urma unui accident de muncă la o stație electrică

Doi angajaţi din cadrul Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) - CET Bucureşti Vest au suferit arsuri în urma unui accident prin electrocutare, care s-a produs în timpul efectuării unei lucrări de revizie la o staţie electrică, în prezent accidentul fiind de o comisie numită de angajator.
AGERPRES - mar, 09 iul. 2024, 18:51
Doi muncitori angajați la Elcen au suferit arsuri în urma unui accident de muncă la o stație electrică

„În data de 08.07.2024, doi angajaţi din cadrul ELCEN, electricieni întreţinere şi reparaţii în cadrul Uzinei de Reparaţii, au suferit o accidentare prin arsură în timpul efectuării unei lucrări de revizie desfăşurată in Staţia electrică de 110 kV. În timp ce efectuau lucrarea, cei doi angajaţi au aşezat o scară portabilă într-o zonă a sistemului aflată sub tensiune, astfel că s-a produs un arc electric în urma căruia unul dintre angajaţi a suferit un electrotraumatism cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. Celălalt angajat prezent la fata locului a suferit o arsură în zona umărului. A fost solicitat imediat serviciul de ambulanţă”, se arată într-un comunicat al ELCEN transmis marți către Agerpres.

În prezent, angajatul care a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului se află internat şi sub tratament la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, iar celălalt angajat a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde i-a fost acordat tratament specializat, fără a rămâne internat.

Potrivit sursei citate, accidentul a fost anunţat imediat, telefonic şi, în aceeaşi zi, prin adresă oficială la ITM Bucureşti, conform prevederilor legislaţiei de SSM în vigoare.

„În conformitate cu prevederile art. 29, alin. (1), lit. a) din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările şi completările ulterioare, angajatorul a numit o comisie care efectuează cercetarea în scopul stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, măsurilor pentru prevenirea producerii altor evenimente similare şi a caracterul accidentului”, se precizează în comunicat.

După terminarea cercetării, dosarul va fi depus la ITM Bucureşti pentru verificarea şi avizarea sa, cu respectarea termenelor prevăzute în Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/ 2006, aprobate prin HG nr. 1425/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precizează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul Ciolacu ar fi anunțat Comisia Europeană că nu mai trimite în acest mandat planul de disciplinare economică – Surse Europa Liberă
Guvernul Ciolacu ar fi anunțat Comisia Europeană că nu mai trimite în acest mandat planul de disciplinare economică ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat pe 12 septembrie că în luna octombrie va depune la Comisia Europeană planul cu măsurile economice menite să reducă deficitul bugetar major. Surse oficiale au......
Un acord de pace între Armenia şi Azerbaidjan este „la îndemână” – premierul Paşinian
Un acord de pace între Armenia şi Azerbaidjan este „la îndemână” – premierul Paşinian
Un acord de pace între Armenia şi Azerbaidjan "este la îndemână", a asigurat joi premierul armean Nikol Paşinian, la ...
China a ascuns scufundarea unui submarin cu propulsie nucleară
China a ascuns scufundarea unui submarin cu propulsie nucleară
China a încercat să ascundă naufragiul celui mai recent submarin al său cu propulsie nucleară, a estimat joi un responsabil ...
Belgia cere Uniunii Europene să interzică importurile de gaze naturale lichefiate din Rusia
Belgia cere Uniunii Europene să interzică importurile de gaze naturale lichefiate din Rusia
Belgia îndeamnă Uniunea Europeană să interzică importurile rusești de gaz natural lichefiat (LNG), avertizând că ...