Totuşi, DSK a părut destul de tensionat la începutul celor trei zile de audieri, el fiind în plus întâmpinat la tribunal de trei activiste Femen cu sânii goi care s-au aruncat asupra maşinii lui.
Odată ajuns în sala de judecată, el a relativizat frecventarea acestor petreceri, spunând că au fost doar „patru întâlniri pe an, timp de doi ani”, şi la care, în opinia sa, „nu a existat activitatea desfrânată” despre care vorbeşte acuzarea. În schimb, prostituatele aduse de prietenii lui DSK descriu adevărate orgii sexuale.
Una dintre ele, pe nume Munia, declară că nu a vorbit deloc despre bani cu DSK atunci când l-a întâlnit la o astfel de petrecere desfăşurată într-un hotel select din Paris. Fosta prostituată precizează că a fost abordată de un om de afaceri, David Roquet, prieten al lui DSK, care a supus-o unui interviu pentru a vedea dacă ea ar putea fi agreată de acesta din urmă. Mai departe, ea vorbeşte despre un raport sexual „brutal”, dar consimţit, cu DSK.
De altfel, şi din actul acuzării rezultă că, probabil, fostul politician francez nu a plătit niciodată o prostituată la respectivele petreceri, sarcină ce se pare că a fost asumată de prietenii săi oameni de afaceri.
Dominique Strauss-Kahn, mult timp considerat favorit pentru scrutinul prezidenţial din anul 2012, a negat că ar fi comis vreo infracţiune, insistând că nu ştia că tinerele care participau la acele orgii pregătite pentru el de acest cerc de prieteni erau prostituate, deşi ele susţin exact contrariul. „Am oroare de acea practică ce ar însemna folosirea prostituatelor”, a susţinut el în faţa judecătorilor. „Nu-mi place acest lucru, pentru că vreau să fie petrecere”, a argumentat DSK.
Întrebat despre definiţia pe care ar da-o „petrecerilor libertine” la care recunoaşte că a participat, el a răspuns că „sunt petreceri la care cuplurile, bărbaţi singuri sau femei singure, se reunesc pentru plăcerea sexului, şi nu din raţiuni afective”.
Pe de altă parte, DSK a ţinut să protesteze faţă de această nouă etalare a vieţii sale private, la trei ani şi jumătate de la un alt scandal sexual ce i-a adus arestarea la New York pentru un presupus viol – ce nu a fost niciodată dovedit – şi i-a zdrobit cariera politică. „Toată lumea are dreptul la viaţă privată”, a amintit fostul şef al FMI.
„Nu consider că aş fi fost în vreun fel organizator al acestor petreceri”, a continuat el, menţinându-se ferm pe linia defensivă în procesul devenit spectacol judiciar în Franţa şi în care este acuzat împreună cu alte 13 persoane, printre care oficiali locali şi patronul unor bordeluri din Belgia.
Chiar dacă nu le-a organizat, DSK este considerat „regele petrecerii” la aceste orgii desfăşurate la Lille, Bruxelles, Paris, dar şi la Washington, unde se află sediul FMI şi unde au fost organizate trei călătorii pentru astfel de tinere în perioada când el a condus instituţia financiară internaţională.
Una dintre aceste tinere s-a plâns că a fost violată de mai mulţi participanţi la una dintre petrecerile din capitala americană, denunţ care pe 21 mai 2012 a determinat parchetul din Lille să deschidă dosarul judecat în prezent şi care i-ar putea aduce lui DSK 10 ani de închisoare şi o amendă de 1,5 milioane de euro.