După pledoariile avocaţilor şi ale procurorului de şedinţă, completul de judecată, condus de Ionuţ Matei, a rămas în pronunţare, scrie Agerpres.
În ultimul său cuvânt, Miron Mitrea a declarat că nu a săvârşit nicio faptă penală şi că regretă faptul că nu a fost găsit procesul verbal de confruntare cu Sergiu Sechelariu, în care acesta din urmă recunoştea faptul că a primit un miliard de lei vechi.
‘Irina Jianu nu are niciun amestec în acest dosar, iar pe Nicolae Popescu nu l-am văzut în viaţa mea până la acest proces’, a mai spus Mitrea.
La rândul ei, Irina Jianu a spus că este nevinovată şi nu a dat şi nu a primit în viaţa ei mită.
Pe 15 octombrie 2014, Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, judecători dispunând şi confiscarea sumei de 169.000 lei.
În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare, iar Nicolae Popescu, fost arhitect şef al oraşului Voluntari, la cinci luni de închisoare, pedeapsă contopită cu o alta de trei ani primită în alt dosar.
Cei trei condamnaţi au declarat apel.
Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.
DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.