„Contractul pentru Studiul de Fezabilitate va fi semnat în 7 – 10 zile, SF-ul îl va face noua firmă Compania de Dezvoltare Durabilă”, a spus Lucian Ene, potrivit Asociaţiei Iniţiativa Prelungirea Ghencea.
De asemenea, proiectarea şi execuţia supralărgirii va fi facută de nou înfiinţata firmă a primăriei, Compania Drumuri Poduri şi Pasaje, potrivit directorului PMB, care estimează că lucrările pot fi terminate în maximum doi ani de la data obţinerii Autorizaţiei de Construire.
„Atribuirea lucrărilor către firma primariei este legală şi aprobată de Consiliul Concurenţei”, a mai spus Lucian Ene, citat de Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea.
Cu tramvai sau fără?
În timp ce arhitectul – şef al sectorului 6 susţine largirea la 6 benzi, PMB susţine lărgirea la 4 benzi + 2 benzi tramvai pe mijloc + trotuare + piste de biciclete + sensuri giratorii la intersecţiile importante. Reprezentanţii Asociaţiei Iniţiativa Prelungirea Ghencea se întreabă însă unde vor mai avea loc şi cele două benzi pentru tramvai şi unde va întoarce acesta.
Reprezentantul PMB susţine că tramvaiul va fi unul silenţios şi modern iar lăţimea necesară este de 4,5 metri pentru cele 2 benzi. De asemenea, capătul acestuia ar urma să fie la Centura Bucureşti, undeva lângă cimitir.
Prelungirea Ghencea, din Sectorul 6, a ajuns una dintre zonele sufocate ale Capitalei. În ciuda dezvoltării din ultimii ani şi a ridicării mai multor ansambluri rezidenţiale mari, cei care locuiesc aici sunt deserviţi de aceeaşi stradă, cu o singură bandă pe sens, de mai mulţi ani. Ambuteiajele sunt amplificate şi de dezvoltarea comunei limitrofe, Domneşti, unde se ajunge pe acelaşi drum, care se intersectează cu şoseaua de centură.