Numele vor fi dezbătute următoarele cinci luni, înainte de a apărea în mod oficial în Tabel.
Trei alte elemente noi, 110, 111 şi 112, au fost denumite şi ele recent. Toate aceste cinci elemente sunt atât de mari şi de instabile, încât pot fi realizate doar în laborator şi se despart în alte elemente extrem de rapid. Nu se cunosc prea multe despre ele, întrucât nu sunt suficient de stabile pentru a face experimente şi nu se găsesc în natură. Ele sunt denumite „super grele” sau elemente de tip tranuraniu.
Noile elemente ocupă locurile 114 şi 116 din Tabel. Ele au fost create în urmă cu peste zece ani, după care experimentele au fost repetate, pentru a confirma existenţa lor.
Atât livermorium, cât şi flerovium, au fost create în acelaşi laborator din Rusia, unde experţii ruşi au lucrat împreună cu cei americani.
Elementul 114, cunoscut până acum sub numele de ununquadium, a fost denumit flerovium (Fl), după fondatorul institutului rus Flerov Laboratory of Nuclear Reactions, Georgiy Flerov (1913-1990), un fizician rus. Munca şi scrierile lui Flerov către Stalin au dus la dezvoltarea proiectului bombei atomice al URSS. Cercetătorii au obţinut flerovium după ce au tras ioni de calciu într-o „ţintă” de plutoniu.
Elementul 116, numit temporar ununhexium, a primit numele de livermorium (Lv), după laboratoarele din Livermore,SUA, de unde aparţineau cercetătorii americani care au lucrat la ele. Acesta a fost obţinut din amestecarea calciului şi curiului.