Două treimi dintre respondenții unui studiu momondo.ro ies din țară măcar o dată pe an
Cei mai mulți dintre cei care ies din țară în fiecare an o fac pentru a petrece vacanța în locuri diferite de cele în care trăiesc, fie pentru a întâlni oameni din alte culturi, fie pentru a se relaxa în locuri speciale, pe care nu le pot regăsi acasă.
În ceea ce privește aceste călătorii de vacanță, 42% dintre români au afirmat că vor avea ca destinație zone din afara țării în 2019.
Aproximativ trei sferturi dintre cei 7.300 de respondenți au afirmat că atunci când călătoresc simt că imaginea lor despre cultura cu care iau contact se îmbunătățește.
Practic, multe dintre ideile preconcepute se demitizează și rămân cu o părere mai clară despre societatea pe care o vizitează, fără să mai fie influențați la fel de mult de ceea ce citesc sau aud despre locul respectiv.
Aproape la fel de mulți oameni (68%) consideră că devin mai toleranți în ceea ce privește diversitatea și diferențele dintre noi.
Toleranță, respect, responsabilitate și independență
Momentul în care copiii încep să locuiască în alt loc decât părinții lor reprezintă un prag psihologic major, fapt pentru care ne dorim ca unele valori să fie deja asumate când acel timp sosește și alegem să le antrenăm în timpul călătoriilor.
Cele mai importante învățături sunt considerate toleranța și respectul pentru alți oameni (67%), responsabilitatea (66%) și independența (47%) iar mai mult de jumătate dintre respondenți (56%) cred că societatea, prin oamenii ei, este cea care ar trebui să se asigure de însușirea acestor valori.
Chiar dacă aproape jumătate dintre participanți consideră că astăzi oamenii sunt mai puțin toleranți decât în urmă cu cinci ani, 61% sunt de părere că lumea devine tot mai unită și că piedicile în calea acestui trend sunt mai puține decât lucrurile care îl susțin. Prin urmare, călătorind mai mult vom deveni mai toleranți, iar sentimentul de uniune și comunitate se va dezvolta tot mai mult, pregătindu-ne să facem lumea mai bună, mai deschisă.