„Acest contract reprezintă un câştig pentru ambele părţi şi reflectă angajamentul DP World în administrarea portofoliului nostru pentru a ne asigura că vom continua să livrăm un beneficiu net pozitiv atât pentru economie cât şi pentru comunităţile în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Această dovadă de încredere în DP World, în calitate de partener de renume mondial cu cea mai bună combinaţie de capital, tehnologie şi aptitudini, se potriveşte cu aspiraţiile noastre strategice în regiune. (…) Semnarea acestui contract va continua să întărească legăturile puternice dintre DP World şi Guvernul României. De asemenea confirmă angajamentul pe termen lung de a stabili noi standarde în eficientizarea lanţurilor logistice pentru clienţii noştri, prin soluţii de tranzacţionare inteligente şi continuarea dezvoltării capacităţilor terminalului’, a declarat Cosmin Cârstea, director general DP World Constanţa.
Contractul de concesiune a fost iniţial semnat de către DP World Constanţa în anul 2003, iar terminalul a devenit operaţional în aprilie 2004.
„Extinderea prezentului contract creează premisele ca DP World să menţină, opereze şi să continue să dezvolte terminalul de containere din portul Constanţa Sud”, se menţionează în comunicat.
Terminalul deserveşte atât piaţa locală şi teritoriul învecinat cu ramificaţii către Europa Centrală, cât şi Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia şi Moldova prin conexiuni directe cu nave tip feeder.
DP World Constanţa oferă importatorilor şi exportatorilor din Europa Centrală acces rapid şi eficient din punct de vedere al costurilor către piaţa asiatică în contrast cu rutele tradiţionale Nord Europene, prin evitarea nodurilor intermodale congestionate din vestul Europei.
Pentru promovarea acestei rute, DP World dezvoltă în mod activ o reţea intermodală dinspre portul Constanţa. Capacitatea curentă a terminalului este de 1.000.000 TEU, existând potenţial de extindere etapizată pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU