Potrivit analizei, topul oraşelor în care se plăteşte cel mai des cu cardul la livrare este dominat de Bucureşti, urmat de Iaşi, Cluj, Timişoara şi Tulcea, oraşe care împreună însumează 80% din totalul plăţilor prin serviciul mPOS.
La polul opus, printre oraşele în care se plăteşte cel mai puţin cu cardul la livrare se numără Braşov, Craiova, Ploieşti, Drobeta-Turnu Severin şi Petroşani, oraşe care însumează mai puţin de 1% din totalul plăţilor prin serviciul mPOS.
‘Preocuparea noastră constantă este să oferim servicii moderne şi flexibile atât pentru clienţii magazinelor online, cât şi pentru partenerii noştri. Piaţa de
curierat actuală înseamnă o interacţiune mult mai puternică între expeditor şi destinatar, iar e-commerce-ul a fost factorul care a dezvoltat acest lucru. Prin
echiparea curierilor noştri cu terminale mPOS de ultimă generaţie, clienţii şi partenerii noştri din toată ţara pot beneficia de o experienţă optimizată de plată’, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România.
Serviciul mPOS poate fi folosit pentru orice tip de livrare, atât pentru plata sumei ramburs, cât şi pentru plata transportului coletului, şi se adresează segmentelor B2B şi B2C.
Conform DPD România, industriile care raportează cea mai mare rată de utilizare a plăţii cu cardul la livrare sunt: IT, fashion, electrocasnice şi home&deco, cel mai activ segment fiind B2C.
DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Cu o echipă de peste 1.200 de angajaţi şi francizori şi având acces la o reţea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual peste 9 milioane de colete.