Dr. Max cumpără patru farmacii de la Marcos Provit pentru 1,4 milioane de euro

Marcos Provit, jucător de talie medie pe piaţa retailului farmaceutic, vinde fondurile de comerţ aferente unui număr de patru farmacii pe care le deţine în municipiul Sibiu firmei Dr. Max pentru suma totală de 1,4 milioane de euro plus TVA, conform unei decizii a acţionarilor, obţinută de Economica.net.
Cristina Şomănescu - joi, 11 iul. 2024, 12:52
Dr. Max cumpără patru farmacii de la Marcos Provit pentru 1,4 milioane de euro

De asemenea, Marcos Provit vinde fondul de comerţ aferent unei farmacii pe care o deţine în Focşani către Catena Pharma pentru 500.000 de euro plus TVA, potrivit deciziei acţionarilor firmei, obţinute de Economica.net.

Marcos Provit e deţinută de Marius Gabriel Neagu, acţionar cu 52,5016% din capitalul social al societăţii, şi de Andrei Isac, acţionar cu 47,4984% din firmă.

Amintim că la 30 noiembrie 2023, ora 23:59, a produs efecte juridice fuziunea dintre Marcos Provit care a absorbit şapte firme pe care le-a deţinut integral. Am scris pe larg despre subiect aici:

Reorganizarea grupului Marcos Provit a luat forma agregării activităților societăților într-o singură firmă – Marcos Provit, printr-o fuziune simplificată.

Au crescut afacerile, a scăzut profitul firmei Marcos Provit în 2023

Marcos Provit a avut cifră de afaceri netă de peste 313 milioane de lei în anul 2023, cu 38,3% mai mare decât cea realizată în anul 2022. Profitul firmei a ajuns la 228.119 lei în anul 2023 şi e de cel puţin 23 de ori mai mic decât cel obţinut în anul 2022, potrivit bilanţurilor comparate de Economica.net.

Marcov Provit a lucrat cu un număr mediu de 342 de angajaţi pe parcursul anului 2023, în plus cu 111 oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din 2022. O parte dintre salariaţi provin de la firmele absorbite în 2023.

Marcos Provit deţine peste 150 de farmacii Evofarm în prezent, conform informaţiilor firmei, centralizate de Economica.net.

2023 a fost anul consolidărilor intragrup din această piaţă

Doi dintre cei mari jucători din retailul farmaceutic au intrat în anul 2024 cu afaceri intragrup consolidate: Dr. Max care a absorbit distribuitorul de medicamente Mediplus Exim şi Siepcofar care a absorbit firma de distribuţie Dona. Logistica şi i-a preluat denumirea. Aceste fuziuni intragrup au produs efecte contabile şi juridice la 31 decembrie 2023, arată proiectele de fuziune analizate de Economica.net.

2024 – cea mai mare consolidare intragrup din retailul farmaceutic

Cea mai mare fuziune intragrup din retailul farmaceutic în 2024 vizează grupul de firme prin care operează farmaciile Catena, cu capital privat integral românesc. 88 de firme din grupul Catena au fost absorbite de Catena Pharma la 1 aprilie 2024, arată proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
La 1 aprilie 2024 s-au produs efectele juridice, contabile şi fiscale ale celei mai mari consolidări intragrup din retailul farmaceutic din România din ultimii ani: Catena Pharma a absorbit 88 de firme prin care au funcţionat farmacii Catena, potrivit analizei Economica.net. Cele 88 de firme au fost dizolvate fără să intre în lichidare.
După fuziunea intragrup antemenţionată, Catena Pharma e deţinută direct şi indirect, prin intermediul unor societăţi, de către Anca şi Alexandru Vlad.

În prezent, Dr. Max are peste 900 de farmacii în ţara noastră.

Cei mai mari jucători din piaţa de retail farmaceutic din ţara noastră sunt Catena, Dr. Max, Help Net şi farmaciile Dona.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la COmisia Europeană
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la ...
Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Cornu, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a prezentat încă planul de măsuri pentru reducerea......
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de dolari compania Global Infrastructure Partners
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de ...
Comisia Federală de Reglementare a Energiei din Statele Unite a aprobat vineri tranzacția prin care fondul american de ...
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Marca de automobile Chrysler, deținută de grupul Stellantis, recheamă aproximativ 1,2 milioane de vehicule din SUA din ...
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de ...