„Pe termen scurt, până la finele acestui an, nu se prefigurează schimbări de acţionariat la Total Soft. În anii următori este posibil să asistăm la un exit al fondului de investiţii Global Finance”, a spus Drăgan.
În aprilie 2005, fondurile de investiţii Black Sea Fund LP şi Global Bulgaria & Romania Growth Fund CV, administrate de Global Finance (Grecia), au achiziţionat pachetul majoritar al Total Soft.
Potrivit datelor Registrului Comerţului, societatea este controlată de Ferabosco Investments Limited (Cipru) – 90,5%, Liviu Drăgan – 7,9% şi Florin Manea – 1,6%.
Înfiinţată în urmă cu 16 ani şi un număr de peste 400 de salariaţi, Total Soft este unul dintre printre principalii jucători locali din industria IT în dezvoltarea şi furnizarea de soluţii software şi servicii complexe de afaceri.
În 2012, afacerile companiei au stins 93,21 milioane de lei, în creştere cu 1,6% faţă de anul precedent, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanţelor Publice.
Întrebat ce buget are Total Soft pentru achiziţii de firme de profil, Drăgan a spus că este „unul generos” şi că „se uită” după societăţi complementare business-ului companiei.
„Am avut şi continuăm discuţiile cu o firmă din Turcia, cu afaceri de 10 milioane de euro. De asemenea, negociem şi cu acţionarii unei societăţi din Polonia, ale cărei venituri se apropie de 25 milioane de euro, dar acolo lucrurile sunt mai complicate din cauza tehnologiei utilizate. Am vrut să cumpărăm şi în România şi, dacă într-o primă fază fondatorul firmei a spus da, ulterior a refuzat să mai vândă”, a spus Drăgan.
În mai 2010, Drăgan a anunţat că Total Soft vrea să cumpere companii de profil din Polonia şi Turcia, pentru care are alocat un buget de 40-60 milioane euro.
„Am ales Polonia şi Turcia pentru că sunt ţări în creştere. Am stabilit un buget pentru extindere de 20-30 milioane de euro pentru fiecare ţară”, a spus Drăgan, la acea vreme.