Dragnea către Antonescu: Eu sunt vicepremier de un an şi ceva şi nu mi se pare că mă demonetizez

Economica.net
12 02. 2014
136487721027963330279_liviu_dragnea_50209500

„L-am auzit şi aseară pe domnul Antonescu la televizor spunând că s-ar demonetiza funcţia de viceprim-ministru. Eu sunt viceprim-ministru cam de vreun an şi ceva şi nu mi se pare că mă demonetizez”, a spus Dragnea.

El a subliniat că, până la urmă, este apanajul primului ministru să îşi gândească o formulă guvernamentală funcţională ca să aibă susţinere politică.

„Au mai fost situaţii când s-au luat decizii în Guvern, după discuţii înainte de şedinţa de Guvern cu miniştrii, dar care erau contestate ulterior la PNL. Şi am zis că, dacă vine domnul Iohannis care este primvice-preşedinte la PNL, să facem această structură în Guvern care să dea o susţinere politică. Daniel Constantin este preşedintele PC, Gabriel Oprea este preşedintele UNPR, eu sunt preşedinte executiv la PSD, deci lucrurile ar fi în regulă”, a spus Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că liberalii nu vor accepta ca PC să desemneze un reprezentant în funcţia de vicepremier, precizând că ar fi o devalorizare a funcţiei şi nu e posibil ca Daniel Constantin să fie pe aceeaşi poziţie cu Klaus Iohannis.

 Antonescu a declarat, la Realitatea TV, că PNL se va opune în continuare propunerii premierului Victor Ponta ca PC să obţină o poziţie de vicepremier.

„Domnul prim-ministru a motivat nevoia de a avea câte un vicepremier de la fiecare partid pentru ca să discute cu dânşii la Guvern decizii guvernamentale, adică să ştie poziţia fiecărui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu preşedintele PC, Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem prim-ministru, trei viceprim-miniştri şi preşedintele celuilalt partid, nu calitatea de vicepremier îţi conferă dreptul de a participa la această discuţie şi de a-ţi expune poziţia partidului tău”, a spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri – PSD, PC, PNL, UNPR – dar nu s-a ajuns la un consens.