Dragnea, despre reacţiile faţă de modificările la legile justiţiei: S-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, reacţiile generate de modificările la legile justiţiei anunţate de către ministrul Tudorel Toader, apreciind că ”s-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele” şi spunând că reacţia instantanee la nişte propuneri enunţate i se pare o abordare ori pur personală, ori superficial, potrivit News.ro.
Economica.net - joi, 24 aug. 2017, 17:09
Dragnea, despre reacţiile faţă de modificările la legile justiţiei: S-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele
”Mie mi se pare că s-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele”, a afirmat Dragnea, citat de News.ro.
 
Întrebat dacă ştia de propunerile pe care le-a anunţat ministrul Toader, liderul PSD a răspuns: ”Nu, nu ştiam. Ştiam doar că va ieşi pe 23 august. Am stat deoparte şi foarte bine am făcut”.
 
Chestionat care a fost prima sa reacţie faţă de modificările anunţate, liderul PSD a spus că el nu reacţionează imediat, nu se năpusteşte.
 
”Noi vorbim aici de nişte propuneri care vor deveni proiecte de legi, doar proiecte de legi şi vor fi dezbătute în Parlament, aşteptate de foarte mulţi oameni şi de societate. Ca cineva, indiferent ce experienţă are, să reacţioneze instantaneu, după câteva ore, mie mi se pare o abordare ori pur personală, ori superficială. O să-şi dea cu părerea specialiştii, corpuri profesionale. Abia atunci o să analizăm în Parlament toate punctele de vedere, inclusiv ce o să gândească parlamentarii”, a adăugat Liviu Dragnea.
 
Preşedintele social-democraţilor a precizat că, în opinia sa, ministrul Justiţiei a procedat corect, pentru că nu era corect să prezinte proiectele de lege înainte ca acestea să ajungă la CSM: ”Eu cred că a fost foarte riguros şi a respectat procedura. CSM este prima instituţie care trebuie să primească în mod oficial acele proiecte, nu noi”.
 
În legătură cu faptul că preşedintele Iohannis a criticat foarte dur aceste proiecte, iar Comisia Europeană a spus că trebuie păstrat caracterul ireversibil al independenţei justiţiei, Liviu Dragnea a replicat: ”Doamne ajută! Vrem acelaşi lucru. Nu am înţeles foarte bine supărarea domnului preşedinte, pentru că, repet, sunt nişte principii aici. Nici nu vreau să mă bag în comentarii. Avem mult timp şi multe ocazii să comentăm aceste proiecte de legi”.
 
”Eu propun să fim mai calmi şi să aşteptăm proiectele de legi şi atunci să vedem în ce formă se dezbat în afară de comisiile parlamentare”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.
 
El a spus că ”anul acesta sigur intră în Parlament”.
 
Întrebat dacă susţine propunerile MJ, Dragnea a declarat: ”Am spus că aştept proiectele. Un set de principii este important, dar până la urmă proiectele de legi sunt foarte importante. O să înceapă dezbaterile şi, ca şi dumneavoastră, o să ne gândim serios. Dar eu pe ministrul Toader îl susţin, îi susţin expertiza, experienţa, pregătirea, dar o să discutăm despre fiecare propunere legislativă în parte când o să avem proiectele de legi”.
 
Despre protestele din stradă, Liviu Dragnea a declarat: ”Sincer, nu am înţeles împotriva a ce protestează. Cu toată sinceritatea vă spun. Am înţeles că mulţi sunt supăraţi pentru că în acest set de principii este şi propunerea ca numirea procuorului şef să nu mai fie făcută de preşedinte, ci de CSM. Bun, e un punct de vedere. Eu, în toamnă, am spus că nu sunt de acord cu opinia domnului Tăriceanu, susţinând tot ideea de a rămâne trei entităţi pe acest circuit de numiri. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mă năpustesc pe un om care a anunţat un set de principii. Este doar începutul unui proces legislativ”.
 
”Eu nu mi-am schimbat viziunea. Am spus un punct de vedere atunci. Niciun ministru nu este robot, toţi avem opinii. Trebuie să facem efortul, să avem capacitatea de a gestiona dezbateri civilizate, nu cu patimă şi nu apărând interese persoanale”, a mai declarat Dragnea.          
Te-ar mai putea interesa și
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat un declin de 2,1% în 2024, comparativ cu 2023, scăderea cotaţiilor la cereale şi zahăr fiind compensată de creşterea......
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, sunt aproape de vârful topului
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, ...
În 2023, 16,2% din populația UE – sau aproximativ 71,7 milioane de persoane – era expusă riscului de sărăcie. Rata ...
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Numărul şomerilor în Germania a crescut în decembrie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari ...
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Rata anuală a inflaţiei în Turcia s-a atenuat mai mult decât se estima în decembrie, ajungând la cel mai redus din ...