Dragu: Avem o cerere internă suplimentară. Guvernul vine cu un set de politici pentru a creşte oferta internă

Guvernul compensează cererea internă suplimentară existentă în prezent, datorită reducerilor de taxe, cu politici de stimulare a ofertei interne, cum ar fi acţiuni pentru creşterea producţiei interne, stimularea investitorilor şi atragerea de noi investiţii în România, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.
Economica.net - mar, 14 iun. 2016, 12:41
Dragu: Avem o cerere internă suplimentară. Guvernul vine cu un set de politici pentru a creşte oferta internă

‘Creşterea economică din România este una sustenabilă. Avem o cerere internă suplimentară. În această situaţie, Guvernul vine cu un set de politici pentru a creşte oferta internă. Avem acţiuni concentrate în sensul de a creşte producţia internă, de a susţine investitorii, şi de a atrage noi investiţii în România. În plus, ne-am angajat într-un proces intens de reforme. Împreună, investiţiile şi reformele vor conduce la accelerarea acestui potenţial de creştere a economiei româneşti’, a explicat Dragu în cadrul unei dezbateri de specialitate organizată de Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit acesteia, instituţia pe care o conduce se concentrează, în prezent, pe calitatea şi eficienţa cheltuielilor.

‘Suntem într-un amplu proces de transparentizare a activităţii fiscal bugetare din toată ţara. Rolul ministerului este foarte important în zona de eficienţă şi transparenţă’, a mai spus Dragu.

Ministrul de resort a reamintit faptul că, în scurt timp, în cadrul ministerului va funcţiona o unitate de cercetare şi analiză, care va aduce un plus de valoare în procesul de luare a deciziilor şi va centraliza toate resursele de cercetare existente în minister.

‘Este foarte important să avem o imagine clară, bazată pe studii, atunci când luăm decizii în domeniul fiscal-bugetar’, a explicat Anca Dragu.

Ea a precizat că noua Direcţie va fi, practic, purtătorul de cuvânt al MFP în materie de cercetare.

În plus, ministrul Finanţelor a vorbit şi despre modificările care vor fi aduce în scurt timp în structura Ministerului. Printre acestea se află şi înfiinţarea unui post de secretar de stat care să coordoneze afacerile europene, pentru a pregăti preşedinţia UE pe care România o preia în 2019.

De asemenea, se are în vedere reorganizarea activităţii în domeniul managementului proiectelor în sectorul investiţiilor publice, cu accent pe proiectele de parteneriat public-privat, dar şi pe prioritizarea investiţiilor şi asistenţă pentru selectarea şi întocmirea proiectelor.

Te-ar mai putea interesa și
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, sunt aproape de vârful topului
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, ...
În 2023, 16,2% din populația UE – sau aproximativ 71,7 milioane de persoane – era expusă riscului de sărăcie. Rata riscului de sărăcie se bazează pe pragurile naționale de sărăcie, iar......
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Numărul şomerilor în Germania a crescut în decembrie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari ...
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Rata anuală a inflaţiei în Turcia s-a atenuat mai mult decât se estima în decembrie, ajungând la cel mai redus din ...
China subvenţionează achiziţiile de telefoane mobile inteligente, în încercarea de a stimula consumul
China subvenţionează achiziţiile de telefoane mobile inteligente, în încercarea de a stimula consumul
China va extinde subvenţiile pentru consum, în vederea includerii telefoanelor mobile inteligente şi a altor produse electronice, ...