„Legea dării în plata a fost aprobată de către Parlament după dezbateri lungi de peste un an. Ea a ieşit în acea formă din Parlament. Legiuitorul nu a considerat necesar să-i scutească pe cei care fac uz de această lege, să-i scutească de această impozitare pe tranzacţii. Am avut discuţii cu Asociaţia Utilizatorilor de Servicii Financiar-bancare, o discuţie foarte bună, discuţia care practic m-a făcut să înţeleg anumit aspecte ale legii şi întradevăr considerăm că, deşi nu este vina Ministerului de Finanţe că legea nu prevede scutire pentru acest tip de tranzacţii, consideram protejarea persoanelor şi a tranzacţiilor pe un fond social. Practic este vorba să ne concentrăm să sprijinim persoanele care au o singură casă şi care apelează la darea în plată. Aşteptăm nişte informaţii de la Asociaţia Utilizatorilor de Servicii Financiar- Bancare şi dorim să continuăm analiza şi să venim cu o propunere în acest sens pentru protejarea cazurilor sociale”, a menţionat Anca Dragu.
Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat la mijlocul săptămânii trecute, la Palatul Victoria, că pentru o eventuală eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate în cazul dării în plată este necesară modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanţă de Urgenţă, adăugând că trebuie analizat în ce măsură acest lucru este fezabil.
Anca Dragu a spus atunci că a avut o discuţie cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finanţelor Publice să elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate în cazul legii dării în plată.