Astăzi unul dintre acționarii firmei, domnul Anthony Harrison, cetățean britanic, ne-a transmis un drept la replică la articolul despre care am pomenit mai sus. Drept la replică pe care Economica.net îl va publica integral.
Pe scurt, domnul Harrison spune că ne-a transmis dreptul la replică în nume personal, nu în numele CBC Creative Finance, el precizând că nu are putere de decizie în cadrul companiei. El nu neagă problemele pe care compania le întâmpină în a returna banii investitorilor, dar declară că nu este vorba de o escrocherie, ci de problemele apărute în piața cripto. Deși nu își asumă răspunderea în privința deciziilor luate în cadrul CBC Creative Finance, domnul Harrison susține că nu are motive să-i bănuiască pe asociații săi români, Cristian Pricop și Ana Maria Ionică, de rea credință.
Precizăm că la data publicării acestui drept la replică, pe site-ul companiei CBC Finance România, domnul Anthony Harrison apărea ca având funcția de Chief Financial Officer, iar domnul Cristian Pricop de director executiv. Mai mult, sursa noastră din acest caz ne-a spus că primul contract pe care l-a semnat acum mai mulți ani cu CBC IT Innovation, precursoarea CBC Creative Finance, a fost cu domnul Harrison.
Mai jos este replica domnului Anthony Harrison
„Solicit acest drept la replică pentru a cere scuze, și pe această cale, clienților companiei din acționariatul căreia fac parte pentru întârzierile colosale la plata profiturilor făcute de investițiile lor pe piața cripto și pentru comunicarea foarte deficitară pe care o are compania. Personal, am comunicat mereu cu clienții companiei de care m-am ocupat și am cerut partenerilor mei și CEOului să comunice și la nivel de companie mult mai des și mai transparent.
În același timp, aș vrea să clarific și prin acest drept la replică faptul că personal nu am putere de decizie în CBC Creative Finance, aceasta aflându-se efectiv în proporție de 100% în mâinile CEO-ului și ale celor doi parteneri ai mei. Un vot contra doua.
Am decis, însă, să trimit acest drept la repică deoarece numele meu apare în articolul dumneavoastră, învinuit fiind de necinste.
Desigur, îmi doresc să clarific pentru dumneavoastră ca jurnalist, pentru publicul dumneavoastră și pentru clienții care citesc articol, mai multe aspecte legate de articolul pe care l-ați publicat în data de 21 septembrie.
Articolul dumneavoastră condamnă compania și fiecare asociat în parte de intenția de a păgubi investitorii, de a fi creat o schemă de înșelăciune. Ei bine, nu este deloc așa. Eu personal nu am avut intenția și nu am dovezi că vreunul dintre partenerii mei au avut intenția de a crea o afacere ilegală.
Dar într-adevăr, ceea ce a început ca un vis frumos pentru mine, asociați și clienți, a devenit de câțiva ani un coșmar. După cum știți, compania CBC Creative Finance acționează pe o piață în care reglementarea este și acum într-o zonă de gri. Și eu am crezut și cred în continuare în beneficiile blockchain și cripto, de aceea m-am asociat în această companie. Ceea ce nu am știut este că piața cripto se va lovi la un moment dat de ceea ce multă lume din această industrie consideră a fi reaua credință a autorităților de reglementare la nivel internațional, precum și fraude de proporții.
Orice companie are nevoie de un cont bancar pentru a putea face afaceri. În anul 2019, compania din acționariatul căreia fac parte s-a trezit cu conturile bancare blocate pe motiv că este activa pe piața cripto. In acest moment a început coșmarul tuturor: găsirea unei bănci respectabile care să accepte contul nostru bancar și banii care erau transferați de pe platformele de tranzacționare în contul bancar al CBC. De atunci și până acum au trecut 3 ani. Anul trecut, CBC și-a informat clienții că în sfârșit a găsit o soluție bancară și că plățile urmau să fie reluate. Câteva zile după acest anunț, presa internațională a scris despre căderea platformei FTX și despre presupusa fraudă comisă de Sam Bankman-Fried.
Această știre a făcut ravagii în piața cripto. Și CBC Creative Finance are expuneri pe FTX, dar nu numai pe FTX, ci și pe Binance și Bitstamp. Din decembrie 2022 a început un alt calvar: recuperarea activelor de pe platformele de tranzacționare influențate de căderea FTX. Nici in acest moment cele două platforme rămase în business nu au făcut plăți către CBC. Din acest motiv clienții nu au putut fi plătiți, angajații nu au putut fi plătiți, facturile nu au putut fi plătite. Acesta este și motivul pentru care o bună parte din investitorii noștri au acționat compania în judecată.
Am decis să vă cer drept la replică în nume propriu și nu al companiei deoarece nu am dreptul să reprezint compania. După cum spuneam la începutul acestui text, nu am putere de decizie în CBC Creative Finance, toate deciziile legate de afacerile comerciale ale companiei fiind luate de cei doi parteneri ai mei. Un vot contra două. Sunt, însă, considerat în articolul dumneavoastră drept escroc. Dacă la nivel de companie nu s-a luat decizia acestui drept la replică, care să lămurească aspectele de care este acuzată, am decis să îl scriu în nume personal.
Aș vrea să clarific că nu îmi acuz partenerii de acțiuni ilegale, nu am nici o dovadă în acest sens. Dimpotrivă, din documentele digitale care mi-au fost arătate, reiese că banii clienților sunt în continuare pe platformele de tranzacționare. Mi-a fost arătată, de asemenea, corespondența dintre CEO și platformele de tranzacționare Binance și Bitstamp din care reiese același lucru.
Am luat unilateral decizia de a scrie acest drept la replică pentru a îndepărta suspiciunea asupra numelui meu și pentru că sunt convins că toată lumea trebuie să comunice mai bine în acest domeniu.
Precizez că sunt la dispoziția clienților, a autorităților și a presei oricand și pentru orice tip de clarificări pot aduce.”