„Licitația pentru primul tronson din A7, cei 63 de kilometri dintre Autostrada A3 (Dumbrava) și Buzău, trimisă la ANAP. Licitația este pentru execuția lucrărilor, adică efectiv construire. Proiectul tehnic de execuție este deja făcut și parte din documentație. Asta înseamnă că imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren”, a subliniat Drulă.
Termen de execuție a lucrărilor: 20 de luni
Autostrada este împărțită în 3 loturi:
1) Nod Dumbrava pe A3 București – Ploiești -> Mizil: 21km
2) Mizil – Pietroasele: 28,35km
3) Pietroasele – Buzău: 13,90km
Sunt prevăzute 6 noduri rutiere (vedeti planșele pentru amplasare), 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcări/spații de servicii și 2 centre de întreținere. Perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.
„A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320km de la Pașcani pâna la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR. Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a conchis Drulă.
Ploiești-Buzău va fi astfel primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău.
Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploiești – Buzău ar trebui să fie gata până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023.
UPDATE
CNAIR a anunțat că a inițiat procedura de achiziție publică a contractelor de EXECUȚIE LUCRĂRI AUTOSTRADA PLOIEȘTI – BUZĂU prin transmiterea documentație de atribuire către ANAP în vederea verificării.
Acest sector de autostradă este împărțit în 3 loturi, astfel:
LOT 1 Dumbrava – Mizil, km 0+000 – km 21+000
LOT 2 Mizil – Pietroasele, km 21+000 – km 49+350
LOT 3 Pietroasele – Municipiul Buzău, km 49+350 – km 63+250
În cadrul acestor contracte, în lungime de 63,25 km, se vor executa 42 de poduri și pasaje.