Drulă: Astăzi s-a semnat contractul pentru pasajul de la Drajna

Contractul pentru pasajul de la Drajna, peste DN 3A Lehliu-Feteşti şi magistrala de cale ferată Bucureşti-Constanţa, a fost semnat miercuri, termenul prevăzut pentru realizarea proiectului fiind de 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Economica.net - mie, 17 feb. 2021, 08:40
Drulă: Astăzi s-a semnat contractul pentru pasajul de la Drajna

„Încă o veste bună: astăzi s-a semnat contractul pentru pasajul de la Drajna peste DN3A Lehliu-Feteşti şi magistrala de cale ferată Bucureşti-Constanţa. Astfel, vom scăpa de cozile la trecerea la nivel cu calea ferată şi timpii mari de aşteptare pe relaţia Slobozia – autostrada A2 – Călăraşi. Proiectul are o lungime de 2,7 km pe traseu nou, dintre care pasajul propriu-zis are o lungime de aproximativ 300 de metri. Termenul contractual: 6 luni proiectare + 18 luni execuţie, dar avem promisiunea constructorului că va face toate eforturile pentru a finaliza în avans faţă de termen”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, contractul a fost semnat cu SC Arcada Company SA şi are o valoare de 98,121 milioane lei fără TVA. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni.

Traseul are o lungime de 2.739 metri, din care pasaj denivelat 305 metri.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.

Finanţarea pentru acest obiectiv de infrastructură este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Simona Bucura Oprescu: Pensiile magistraţilor trebuie să se apropie de contributivitatea din sistemul public
Simona Bucura Oprescu: Pensiile magistraţilor trebuie să se apropie de contributivitatea din sistemul public
Pensiile magistraţilor trebuie să se apropie de contributivitatea din sistemul public iar, în acest sens, este nevoie de o lege bună, care să răspundă aşteptărilor românilor, să fie......
Alexandru Petrescu (ASF): Antreprenorul român trebuie să se îndrepte instinctiv către bursă pentru diferite modalităţi de finanţare
Alexandru Petrescu (ASF): Antreprenorul român trebuie să se îndrepte instinctiv către bursă pentru diferite modalităţi ...
Trebuie să arătăm antreprenorului român că nu linia tradiţională de finanţare bancară este cea care trebuie să ...
Blockchain versus AI – Gigantul adormit Blockchain ar putea remodela lumea la un nivel mai ridicat ca Inteligenţa Artificială (raport Bitget)
Blockchain versus AI – Gigantul adormit Blockchain ar putea remodela lumea la un nivel mai ridicat ca Inteligenţa ...
Sectorul blockchain ar putea genera peste 1 milion de locuri noi de muncă, până în 2030, egalând actualul boom de recrutare ...
O nouă clinică privată se deschide în Bucureşti
O nouă clinică privată se deschide în Bucureşti
În următoarele săptămâni va fi inaugurată clinica multidisciplinară Renew Institute în Bucureşti, cu specialiști ...