Drulă: Azi se naște cu adevărat Compania Națională de Investiții Rutiere. Start angajări pentru șefi

10 03. 2021
drula (1)

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) se naște azi cu adevărat, după ce au trecut cinci ani de înființarea ei fără a fi operaționalizată, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

El a amintit că operaționalizarea CNIR este unul dintre punctele prevăzute expres în programul de guvernare al coaliției PNL-USRPLUS-UDMR.

„Nu înființăm o nouă companie care să consume bani publici din bugetul de stat în plus. Sursa de finanțare a CNIR va fi o cotă parte din veniturile realizate prin rovinietă. Și am ajuns la momentul în care fac un apel către toți profesioniștii din sistemul public și din cel privat să se alăture echipei noastre”, a menționat Drulă.
El a adăugat că prin acest apel public caută persoane care să se implice imediat în administrarea și conducerea companiei CNIR (membri în consiliul de administrație/director general/director financiar).
Cerințe:
  • experiență în guvernanța / managementul corporativ,
  • înțelegerea domeniului de investiții rutiere,
  • abilitate de planificare strategică, organizare eficientă a structurii,
  • orientare către rezultate, având în vedere caracterul multianual al proiectelor mari de investiții,
  • mentalitate de „startup”.
Viitorul management va trebui, în primă fază, să construiască echipa, să structureze compania și să creioneze viziunea de dezvoltare a acesteia pentru a livra proiectele din Master Planul de Transport al României, potrivit ministruluu Transporturilor.

Acesta a mai spus că așteaptă înscrierile (CV/scrisoare de intenție) la următoarea adresă: cnir@mt.ro. „Îmi doresc ca, peste două sau trei decenii, când ne uităm înapoi la perioada 2020-2030, să ajungem să o numim colocvial

Ministerul Transporturilor a transmis ulterior că actul normativ privind operaționalizarea acestei companii, fost adoptat miercuri de către Parlament. După parcurgerea etapelor procedurale această Companie, care va funcționa sub autoritatea MTI, își va desfășura, în mod real, activitatea pentru care s-a dorit a fi înființată.

Astfel, prin adoptarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.55/2016 privind reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România-S.A. şi înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere S.A., au fost create toate instrumentele legale care permit operaționalizarea acestei companii atât de necesară pentru dezvoltarea proiectelor majore de infrastructură ale României, spun reprezentanții MTI.

C.N.I.R. se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană și asigurarea confortului în trafic. Măsura de înființare a C.N.I.R va conduce la dezvoltarea pe termen lung a reţelei trans-europene de transport (TEN-T), pentru funcționarea optimă a pieţei interne comunitare, în strânsă legătură cu realizarea obiectivelor strategiei europene privind creşterea economică.

Citește și „Spargerea” CNADNR, la loc comanda. CNIR, compania fantomă de autostrăzi, cu salarii de 30.000 lei pentru directori, ar putea fi desfiinţată