Drum Expres Arad – Oradea: A fost semnat contractul de finanțare a studiului de fezabilitate

Joi a fost semnat la Ministerul Transporturilor contractul de finanțare din fonduri europene pentru realizarea proiectului tehnic al drumului expres Arad - Oradea, a informat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Acesta estimează că în august se va încheia procedura de avizare a studiului de fezabilitate.
Ion Dobreanu - joi, 20 iul. 2023, 21:07
Drum Expres Arad - Oradea: A fost semnat contractul de finanțare a studiului de fezabilitate

Valoarea totală a documentațiilor tehnice (studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, autorizația de construire și documentația achizițiilor publice) este de 11 milioane de euro. În această primă etapă se asigură finanțarea studiului de fezabilitate în valoare de 4,4 milioane euro, a explicat Bolojan.

Potrivit lui, tot joi, în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a fost analizat studiul de fezabilitate al drumului expres Arad Oradea. Avizul CTE CNAIR va fi emis într-o ședință din prima jumătate a lunii august, după ce se vor obține avizele de la toate autoritățile competente, a mai spus șeful CJ Bihor.

Acesta a adăugat că unul din cele mai importante avize este cel de mediu, având în vedere ariile protejate limitrofe traseului drumului expres. „După ce la sfârșitul lunii iunie s-a finalizat etapa de consultare publică, inclusiv cele 4 dezbateri, în cursul acestei luni a fost avizat proiectul de Agențiile Județene de Mediu Arad și Bihor. Săptămâna viitoare vom răspunde la ultimele clarificări solicitate de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, astfel încât să se poată emite și acest aviz”, a detaliat Bolojan.

El a estimat că în prima jumătate a lunii august vor fi finalizate și ultimele detalii legate de identificarea proprietarilor afectați de traseul drumului expres. „Traseul s-a modificat în zona orașului Chișineu Criș pentru respectarea condițiilor de mediu, astfel că avem o întârziere din cauza acestei schimbări de traseu”, a mai spus șeful CJ Bihor.

Până la sfârșitul lunii august acesta și-a propus să încheie procedura de avizare a studiului de fezabilitate, prin promovarea proiectului de hotărâre de guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici. „După publicarea hotărârii de guvern și aprobarea proiectului tehnic, se va demara procedura de licitație pentru selectarea constructorilor”, a conchis Bolojan.

FOTO: Facebook Ilie Bolojan

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Kontron majorează cu peste 75 de milioane lei capitalul subsidiarei sale din România prin conversia unei creanţe
Kontron majorează cu peste 75 de milioane lei capitalul subsidiarei sale din România prin conversia unei creanţe
Capitalul social al Kontron Services România, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C şi IoT din ţara noastră, a fost majorat cu peste 75 de milioane lei prin conversia unei......
Schimb valutar de 1,19 miliarde euro pentru companiile românești la 10 luni din 2024
Schimb valutar de 1,19 miliarde euro pentru companiile românești la 10 luni din 2024
Valoarea totală a tranzacţiilor de schimb valutar efectuate de către companiile româneşti pe una dintre platformele ...
Xiaomi a vândut peste 100.000 de unități din modelul auto SU7
Xiaomi a vândut peste 100.000 de unități din modelul auto SU7
CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a declarat azi că livrările de vehicule electrice din seria SU7 au depășit 100.000 de unități. ...
Poșta Română vrea să închidă toate oficiile poștale. ”Nu sunt profitabile și nu au niciun viitor” – directorul general
Poșta Română vrea să închidă toate oficiile poștale. ”Nu sunt profitabile și nu au niciun viitor” – directorul ...
Poșta Română vrea ca în următorii ani să închidă toate oficiile poștale pe care le deține, spațiile urmând să ...