Drum Expres Bacău – Piatra Neamț: documentația pentru licitația de proiectare și execuție, transmisă la ANAP

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a transmis, astăzi, spre validare, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentația pentru licitația de proiectare și execuție a Drumului Expres Bacău - Piatra Neamț.
Ion Dobreanu - joi, 28 nov. 2024, 13:01
Drum Expres Bacău - Piatra Neamț: documentația pentru licitația de proiectare și execuție, transmisă la ANAP

Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț are o lungime de 51 kilometri și va asigura condiții moderne de transport între cele două municipii, reducerea traficului greu și de tranzit în interiorul celor două orașe, precum și legătura municipiului Piatra Neamț la Autostrada Moldovei A7, transmite CNIR.


Contractul va fi licitat într-un singur lot, iar durata de realizare este de 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor).

Capacități tehnice ale Drumului Expres Bacău – Piatra Neamț:

• 30 structuri (poduri, pasaje, viaducte) cu o lungime totală de aprox. 16 kilometri. Din cele 30 de lucrări de artă, două structuri au peste 1000 de metri, cel mai lung fiind viaductul de 1072 metri la nodul rutier de conexiune cu Autostrada Moldovei A 7, secțiunea Bacău – Pașcani,

• 5 noduri rutiere : nod rutier tip ,,trompetă” -conexiune A7 la km 0, nod rutier Racova pentru conexiunea cu DN 15, nod rutier Podoleni, nod Săvinești și nod rutier Piatra Neamț

• Spațiu de servicii tip S 3

• Centru de Întreținere și Coordonare (CIC)

Pe traseul care se desfășoară în județele Bacău și Neamț sunt prevăzute perdele forestiere (aprox. 20 kilometri lungime).

dex bacau

În criteriile de atribuire a fost prevăzută acordarea punctajului suplimentar pentru constructorul care angajează persoane fără loc de muncă din județele Bacău și Neamț, studiul de fezabilitate estimând a fi necesare, în total, 1800 de locuri de muncă pe perioada execuției lucrărilor.

De asemenea, pentru utilizarea conceptului BIM (Building Information Modelling), CNIR a stabilit un punctaj de 6 %.

Etapele premergătoare transmiterii documentației către ANAP :

-23 octombrie 2024 CNIR a transmis către Consiliul de Administrație referatul de aprobare pentru contractul ,,proiectare și execuție Drum Expres Bacău – Piatra Neamț”.

-14 noiembrie 2024 CA CNIR a supus analizei necesitatea și oportunitatea ,,Contract achiziție publică proiectare și achiziție Drum Expres Bacău – Piatra Neamț”.

– 28 noiembrie 2024 Conducerea executivă a CNIR a primit decizia Consiliului de Administrație care a permis transmiterea documentației, astăzi, către ANAP.

Necesitatea realizării drumului expres Bacău – Piatra Neamț a fost identificată și cuantificată la nivel general prin Master Planului General de Transport al României și în cadrul Programului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030, potrivit CNIR.

Te-ar mai putea interesa și
Noi condiții de plată a subvențiilor pentru fermierii din vegetal și zootehnic. Proiect
Noi condiții de plată a subvențiilor pentru fermierii din vegetal și zootehnic. Proiect
Subvențiile din Fondul european de garantare agricolă și de la bugetul de stat destinate fermierilor din vegetal și zootehnic vor fi acordate după noi reguli în acord cu Planul strategic PAC......
România ar putea asigura cea mai mare parte a consumului de energie electrică al Republicii Moldova, după 1 ianuarie
România ar putea asigura cea mai mare parte a consumului de energie electrică al Republicii Moldova, după 1 ianuarie
În situația în care gazul rusesc nu va mai ajunge la centrala rusească de la Cuciurgani din Transnistria, cea care asigură ...
Institutul de Hidrologie e investigat pentru abuz de poziție dominantă pe piața furnizării de date hirdologice
Institutul de Hidrologie e investigat pentru abuz de poziție dominantă pe piața furnizării de date hirdologice
Consiliul Concurenţei investighează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru abuz de ...
APIA propune soluții pentru creșterea vânzării de mașini electrice, care au pierdut 33,6% anul acesta
APIA propune soluții pentru creșterea vânzării de mașini electrice, care au pierdut 33,6% anul acesta
Creşterea alarmantă a importurilor de autoturisme rulate vechi şi declinul vânzărilor de maşini electrice noi reprezintă ...