Anunț al autorităților despre cel mai nou bulevard din București: “Va fi gata în septembrie, dar va fi gâtuit”

Drumul Valea Largă din sectorul 6 va fi gata în luna septembrie, termenul asumat, dar, din cauza unor conducte de termoficare care nu au putut fi relocate la timp, drumul va fi “gâtuit” momentan la o singură bandă pe sens, la intersecția cu Bulevardul Timișoara, a scris pe facebook primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, cel care a promovat proiectul.
Mihai Nicuţ - mie, 28 aug. 2024, 12:08
Anunț al autorităților despre cel mai nou bulevard din București: “Va fi gata în septembrie, dar va fi gâtuit”

„Foarte mulți dintre dumneavoastră mă întrebați când se vor finaliza lucrările la Drumul VALEA LARGĂ, dacă ne ținem de termenul asumat, luna septembrie.

Da, ne ținem. Din păcate, cu un asterix, care nu ni se datoreaza. Lucrările care țin exclusiv de noi se vor finaliza în septembrie iar în octombie totul va fi pus la punct, inclusiv mobilier stradal și arbori. Daca va fi cald în octombrie, vom planta arborii în noiembrie sau în decembrie.

Dar, din păcate, lucrarea nu va fi complet finalizată, se va gâtui, cel puțin pe un sens, în capătul dinspre bd. Timișoara, din cauza PMB. Este nevoie să deviem niște conducte Termoenergetica, noi punem banii, facem proiectul și lucrarea, tot, dar ei trebuie se semneze. Și nici măcar atâta lucru nu se obosesc să facă, în stilul caracteristic. Se va gâtui, până Primarul General va semna și apoi cât va mai dura lucrarea… “, a scris Ciucu, care a ținut să menționeze că acesta nu este un atac politic și că situația poate fi verificată foarte ușor.

“Peste un an de zile am fost în discuții cu Termoenergetica să ne dea soluția de deviere și prin aprile 2024 s-a finalizat soluția și a fost depusă documentația la PMB pentru autorizare. A tecut de toate direcțiie avizatoare din PMB, iar din data de 16 iulie 2024 este tot dosarul complet, la Cabineul domnului Primar General, așteptând, cuminte, semnătura. Când va veni, va veni. Que sera, sera. Oricum, intenționez să o dăm circulației, chiar daca va fi gâtuită pe un sens”, a spus primarul Ciucu.

Alte probleme pe drumul Valea Largă

O altă problemă a noului bulevard este rețeaua de canalizare, care, deși este finalizată pe noua șosea, nu are unde să se verse, pentru că Prelungirea Ghencea, în zona intersecției cu noul bulevard, nu are canalizare încă. Ciucu spue că a găsit o soluție alternativă.

Și vor mai fi probleme, pe care le vom rezolva, dar despre care este bine să știți de acum, din timp.

Nici în cele mai negre gânduri, atunci când am decis să ne apucă să facem acest drum, la sfârsitul anului 2020, nu ne imaginam că PMB nu va avea măcar canalizarea finalizată pe Tronsonul 4 al Prelungirii Ghencea. Acela era un proiect matur, noi nu avem nimic inițiat.

Care e problema? Logic, canalizarea pe care noi am executat-o (lucrări de amploare cu bazin imens de retentie, cu protectie de apeducte etc) ar trebui să se verse în Prelungirea Ghencea. Dar, P. Ghencea nu are canalizare. Iar la cum s-a mișcat PMB pe P. Ghencea… Dumnezu cu mila. Nimeni nu se mai hazardeaza să înainteze vreun termen. Au atribuit contractul, acum e iar în proiectare…

Dar nu putem lăsa Valea Largă fără canalizare, așteptând după PMB. Suntem, totuși, în Capitala țării. De aceea, am dat în lucru, încă de la sfârșitul anului trecut o soluție alternativă. Greu a fost până a fost găsită și proiectată, dar o avem! Vom mări canalizarea pe dumul Valea Doftanei, vom reface și drumul.

Dar, în acestă toamnă, când vin ploile vor veni, da, se va stârge apă iar eu îmi voi lua înjurăturile meritate de altul. Dar doar în toamna asta, pentru că până vara viitoare, vom avea canalizarea executată.

Valea Largă este un proiect mare, cu un bazin de retenție imens, cu două protecții de apeducte (una este gata!), cu deviere de rețea Termoenergetica, cu patru benzi si piste de bicle și cu trotuare largi. Dar va fi gata la timp! Cel puțin partea care ține de noi!”, a conchis Ciucu.

Drumul Valea Largă măsoară aproape 1,5 km şi face legătura între Prelungirea Ghencea şi intersecţia Bd. Timişoara – Valea Cascadelor. Este o străpungere atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru civilizarea zonei, potrivit Primăriei.

Drumul modernizat – în trecut un drum de pămînt care pe alocuri era doar o potecă – va avea o lăţime de 34 de metri, fiind compus din 4 benzi auto (două pe sens) de câte 3,5 metri fiecare. Partea carosabilă va avea lăţimea totală de 14 metri. Pe mijloc, între cele două sensuri de circulaţie, va fi un spaţiu verde cu lăţimea de 4,4 metri. Două piste de biciclete vor fi amplasate pe ambele părţi ale drumului, cu lăţimea de 2 metri fiecare, cu un spaţiu verde cu lăţimea de 1,3 metri ce va delimita pistele de biciclete de partea carosabilă.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...