Judecătorii au respins contestaţia procurorilor Parchetului Capitalei şi au menţinut o decizie a Tribunalului Bucureşti din 8 aprilie prin care s-a respins propunerea anchetatorilor de arestare preventivă a lui Dumitru Dragomir.
În schimb, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia oamenilor de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire, astfel încât aceştia rămân în arest pentru următoarele 30 de zile.
Dumitru Dragomir, Mihai Corbu şi Radu Arhire sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Procurorii susţin că, în perioada 2011 – 2013, Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu Mihai Corbu – administrator al SC Capital Properties SRL, cu intenţie, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea Capital Properties drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat – în scopul însuşirii sumei anterior menţionate.
Anchetatorii spun că Dragomir Dumitru, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către Capital Properties, un circuit ilicit – fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.
Astfel, Dumitru Dragomir a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere (care atestă o activitate neconformă cu realitatea – desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător) cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.
În baza acestui contract de intermediere, Dumitru Dragomir a obţinut aprobarea plăţii de către AGA a LPF a unui comision de 5% din preţ către societatea administrată de Mihai Corbu, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.
Totodată, în fiecare întrunire a AGA din această perioadă, Dumitru Dragomir, care a condus adunările, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinându-i să-şi dea acordul pentru încheierea contractului de mandat între LPF şi societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire, deşi contractul între LPF şi Capital Properties s-a încheiat ca urmare a negocierii directe.
Deşi cunoştea că acel contract de mandat (intermediere) a rămas fără obiect şi din punct de vedere juridic, Dumitru Dragomir l-a executat în sensul că a plătit în trei tranşe comisionul către societatea administrată de Capital Properties.
Suma de 3 milioane euro a fost transferată de la Capital Properties, în baza unor relaţii comerciale fictive, în conturile unor societăţi fantomă, după care banii au fost scoşi în numerar.