Fondurile vor fi atrase atât printr-o operațiune de majorare a capitalului social, cât și prin emiterea de obligațiuni. În acest context, săptămâna viitoare, conducerea companiei va convoca Adunarea Generală a Acționarilor pentru aprobarea emisiunii de obligațiuni.
”(…) Credem că 2022 și 2023 vor continua să fie ani buni pentru realizarea de fuziuni și achiziții în contextul în care companiile mai mici, dar bine specializate, vor fi dornice să se alăture grupului nostru pentru a lucra în cadrul unor proiecte internaționale de renume, cu vizibilitate ridicată și expunere la cele mai înalte standarde de tehnologie. Pentru acest scop, dar și pentru continuarea creșterii organice a echipei Softbinator, avem în vedere atragerea de fonduri suplimentare, aproximativ 12 milioane de lei, prin intermediul pieței de capital”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.
Rezultatul consolidat generat de grup, care include companiile Softbinator Technologies, Wise-Up, Ixperi, [e-spres-oh] și Digital Tailors, în primele șase luni ale anului 2022 este egal cu rezultatul individual înregistrat de Softbinator pentru tot anul 2021. Astfel, pentru primul semestru al anului, venituri totale au fost de 16,8 milioane de lei, iar profit net a ajuns la 4 milioane de lei.
În ceea ce privește dezvoltarea grupului în primul semestru din 2022, un prim pas efectuat în această direcție a fost deschiderea unui punct de lucru în Silicon Valley, SUA, în luna mai. Piața americană este principalul generator de clienți pentru Softbinator. De asemenea, în lunile mai și iunie compania a demarat procedurile de preluare integrală a companiilor Digital Tailors și [e-spres-oh].
Prin preluarea Digital Tailors, grupul și-a consolidat zona de servicii prin adăugarea unei noi categorii – product marketing, în timp ce prin preluarea [e-spres-oh], Softbinator s-a extins la nivel regional și își consolidează capacitatea de livrare pentru clienții internaționali.
Având în vedere evoluția accelerată înregistrată în prima jumătate a anului, perspectivele pozitive pentru restul anului, precum și achizițiile de companii noi în T2 2022 (Digital Tailors și [e-spres-oh]), conducerea Softbinator a publicat o actualizare a bugetului pentru întregul an 2022. Prin urmare, în 2022, compania vizează venituri din exploatare consolidate de 32,2 milioane de lei, o creștere cu 23% față de bugetul aprobat în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 13 aprilie 2022, profit brut de 6,9 milioane de lei, o majorare cu 17% și profit net de 6,2 milioane de lei, o creștere cu 25%.
Pentru restul anului, Softbinator se va concentra pe consolidarea prezenței pe piața din SUA, având drept obiectiv ca până la finalul lui 2022, 70% dintre clienții noi să provină de pe piața americană. De asemenea, compania are în vedere continuarea identificării de noi companii pentru achiziții.