După India și Statele Unite, Pakistan este a treia țară care interzice folosirea aplicației TikTok
Autoritatea de Telecomunicații din Pakistan (PTA) a anunțat prin intermediul unei declarații că a luat această măsură după ce a primit plângeri legate de conținutul imoral și indecent promovat de platforma de video-haring. Autoritatea de reglementare din Pakistan a precizat că platforma a primit o avertizare cu privire plângerile primite și i s-a data suficient timp pentru a lua măsuri și pentru a-și adapta conținutul potrivit solicitărilor făcute de stat. Acest ultim avertisment a fost trimis către TikTok încă din luna iulie, oficialii cerând companiei să șteargă conținutul imoral și obscen.
Dar potrivit autorităților de la Islamabad, TikTok nu a reușit să îndeplinească toate cererile PTA, iar ca urmare a acestui eșec autoritatea a decis să interzică folosirea platformei în Pakistan. La scurt timp după decizia de interzicere, cei care au dorit să intre pe aplicație au putut viziona doar o interfață neagră fără nici un text sau imagine. Această decizie a fost luată în ciuda relațiilor bune dintre China și Pakistan.
PTA a anunțat că lasă deschisă posibilitatea ca TokTok să-și reia activitatea în această țară, pakistanezii susținând că sunt deschiși pentru o nouă înțelegere și că își vor revizui decizia dacă platforma va dezvoltă un mecanism de cenzurare a conținutului.
Aplicația de video-sharing TikTok este deținută de firma chineză ByteDance și a fost descărcată de aproape 39 de milioane de ori în ultimul an de către utilizatorii din Pakistan. TikTok a mai fost interzis în India și Statele Unite pentru încălcarea normelor impuse de autorități.