După un an de scăderi puternice, piaţa de smartphone-uri revine pe plus în 2021

Vânzările la nivel mondial de smartphone-uri vor totaliza 1,5 miliarde de unități în 2021, o creștere de 11,4% față de anul trecut, potrivit Gartner.
Economica.net - Dum, 07 feb. 2021, 19:20
După un an de scăderi puternice, piaţa de smartphone-uri revine pe plus în 2021

„În 2020, consumatorii au redus cheltuielile pentru smartphone-uri, dar apariţia de produse noi vor impulsiona utilizatorii să crească semnificativ cererea în 2021”, a declarat Anshul Gupta, director senior de cercetare la Gartner. „Combinația de înlocuiri întârziate a smartphone-urilor și disponibilitatea smartphone-urilor 5G de nivel inferior va duce la creşterea vânzărilor de smartphone-uri în 2021”

Analiștii Gartner se așteaptă ca vânzările de smartphone-uri în 2021 să se apropie de nivelurile din 2019.

Citeşte şi: Piața de smartphone-uri second hand nu prezintă semne de încetinire: peste 9% creştere anul trecut

După o diminuare a pieţei de 10,5% în 2020 din cauza impactului pandemiei COVID-19 asupra industriei, se estimează că vânzările de smartphone-uri vor reveni pe plus în 2021.

Zona Asia – Pacific, Europa de Vest și America Latină sunt de așteptat să prezinte cea mai puternică creștere între 2020 și 2021.

În ceea ce priveşte Europa de Est, specialiştii Gartner prognozează că în acest an livrările de telefoane inteligente vor fi de 49.364 de unităţi, după ce anul trecut au fost vândute 42.960 smartphone-uri. În 2019, în acestă regiune s-au vândut 47.358 unităţi.

5G este următoarea frontieră a creșterii pentru smartphone-uri

Disponibilitatea crescândă a rețelelor 5G, împreună cu o varietate mai mare de smartphone-uri compatibile cu noua reţea, cu preţuri mai accesibile, care încep de la 200 de dolari, va conduce cererea pe piețele mature și în China.

Cererea în țările emergente va fi determinată de cumpărătorii care caută un smartphone cu specificații mai bune și o conectivitate 5G ca caracteristică opțională. Gartner estimează că vânzările de smartphone-uri 5G vor totaliza 539 milioane de unități la nivel mondial în 2021, ceea ce va reprezenta 35% din vânzările totale de smartphone-uri din acest an.

„5G este acum o caracteristică standard pentru smartphone-urile premium, în special în SUA, China, Japonia și Coreea de Sud”, a spus Gupta. „Condusă de modele cu costuri mai mici, adoptarea este deosebit de agresivă în China, unde cota smartphone-urilor 5G este pe punctul de a ajunge la 59,5% în 2021. În plus, smartphone-urile 5G de nivel inferior, care sunt din ce în ce mai răspândite în afara Chinei, sunt pregătite să aducă un impuls şi mai mare pentru smartphone-urile 5G în 2021 în toate regiunile”.

Te-ar mai putea interesa și
Câciu: Prima didactică şi prima acordată personalului nedidactic se vor acorda ca și anul trecut
Câciu: Prima didactică şi prima acordată personalului nedidactic se vor acorda ca și anul trecut
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat că în luna octombrie personalul din sistemul de educaţie va primi ca şi anul trecut prima didactică, în valoare de......
Guvernul alocă 7,56 de miliarde de lei pentru proiecte realizate prin Programul „Anghel Saligny”, PNRR și PNDL
Guvernul alocă 7,56 de miliarde de lei pentru proiecte realizate prin Programul „Anghel Saligny”, PNRR și PNDL
Guvernul a decis, miercuri, alocarea a 7,56 de miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru continuarea derulării ...
Ciolacu: Inflaţia a reînceput să scadă, ajungând la 5,1%, la jumătate faţă de iunie 2023, când am preluat mandatul de prim-ministru
Ciolacu: Inflaţia a reînceput să scadă, ajungând la 5,1%, la jumătate faţă de iunie 2023, când am preluat mandatul ...
Premierul Marcel Ciolacu remarcă faptul că inflaţia a ajuns la 5,1%, reprezentând jumătate faţă de momentul în care ...
Putin cere Guvernului rus să analizeze posibilitatea restricționării exporturilor de uraniu, titan și nichel
Putin cere Guvernului rus să analizeze posibilitatea restricționării exporturilor de uraniu, titan și nichel
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat miercuri Guvernului de la Moscova să analizeze posibilitatea restricţionării ...