„Cazinoul din Constanța va fi în 2022 cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre! Începută acum mai bine de 100 de ani, fascinanta poveste a Cazinoului începe azi un nou capitol odată cu semnarea contractului pentru lucrările de proiectare și execuție” , anunţă Compania Naţională de Investiţii.
Reprezentanţii CNI spun că vor urmări îndeaproape acest proiect și împreună cu antreprenorul, Aedificia Carpati, „va reda strălucirea acestei bijuterii a stilului Art Nouveau”.
CNI a lansat pe 23 mai 2019 licitaţia pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa. Anterior, pe 8 mai, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, suma totală a investiţiei fiind de aproape 112 milioane de lei, iar termenul de execuţie – 30 de luni.
După restaurare, Cazinoul Constanţa va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii, beneficiind de o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi cu o capacitate de 150 de locuri.
Clădirea de patrimoniu a fost, până în 2007, în administrarea Primăriei Constanţa, după care a trecut, pe rând, pe la o firmă israeliană de cazinouri, care a renunţat la investiţie din cauza crizei, apoi la Ministerul Turismului condus de Elena Udrea, pentru ca imobilul să ajungă din nou sub umbrela Primăriei condusă de fostul edil Radu Mazăre. În 2014, Cazinoul a revenit în portofoliul Ministerului Dezvoltării.
Cazinoul Constanţa a fost inaugurat pe 15 august 1910 (Sf. Maria), în prezenţa principelui Ferdinand.