E oficial: Claudiu Crețu este noul director general al Termoenergetica

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunţat vineri prin intermediul unui comunicat că, în data de 24 iunie, Consiliul de Administraţie al companiei l-a desemnat în funcţia de director general pe Claudiu Creţu.
Ion Dobreanu - vin, 25 iun. 2021, 20:36
E oficial: Claudiu Crețu este noul director general al Termoenergetica

Informația a fost publicată ieri în premieră de Economica.net. Acum a venit și confirmarea oficială. Crețu a deținut până acum funcția de administrator special al Elcen S.A. El va părăsi postul pe care îl are acum în cadrul Electrocentrale București.Odată cu numirea sa, este posibil ca proiectul de fuziune a celor două companii, idee anunțată și de primarul Capitalei, Nicușor Dan, să avanseze.

„Numirea mea în această funcţie vine într-un moment critic şi decisiv pentru sistemul centralizat de încălzire din Bucureşti. Sunt necesare acţiuni urgente pentru reabilitarea acestui sistem aflat în prezent într-o situaţie dramatică, este nevoie de o nouă viziune strategică, integrată, de o abordare eficientă a sistemului, în integralitatea sa, astfel încât să se poată realiza, fără întârziere, acţiunile esenţiale pentru creşterea performanţei acestui serviciu public. Echilibrarea sistemului de producere şi distribuţie/transport al energiei termice va asigura atragerea fondurilor disponibile pentru finanţarea investiţiilor şi va facilita transferurile de tehnologie, ceea ce va permite o abordare cu succes a problemelor operaţionale şi financiare”, a declarat Claudiu Creţu.

Claudiu Crețu a făcut parte, timp de şapte ani, din top managementul celor două companii care sunt parte integrantă a aceluiaşi sistem – ELCEN şi RADET (actualmente Termoenergetica) – ceea ce i-a permis să fie în contact permanent cu realitatea din teren şi cu provocările sectorului ca întreg.

Proiectul prevede ca Termoenergetica, moștenitoarea defunctei RADET, să cumpere cele patru centrale termice (CET) ale Elcen din București, urmând ca o singură societate de să ocupe de producția și distribuția energiei termice din București.

Crețu este cunoscut ca un susținător al fuziunii dintre Termoeneregetica și Elen. În toamna anului trecut, el a declarat că soluția corectă este cea avansată în repetate rînduri în trecut, dar mereu amânată, și anume fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica.Crețu a fost întrebat, la o conferință pe teme energetice organizată de Profit.ro organizată pe 8 octombrie 2020, dacă, în condițiile în care s-a schimbat primarul Capitalei, rămâne valabilă ideea fuziunii dintre companiile care produc, respectiv distribuie energia termică în Capitală.

Citește și: https://www.economica.net/claudiu-cretu-administratorul-special-al-elcen-a-fost-numit-director-al-termoenergetica-surse_518674.html

Obiective sale imediate, conform comunicatului Termoenergetica, sunt:

– Comunicarea deschisă, promptă, onestă şi transparentă cu locuitorii Capitalei şi cu mass-media, clienţi, parteneri de afaceri, prin setarea unor ţinte clare şi transmiterea de informări săptămânale cu privire la starea sistemului şi la modalitatea de soluţionare a avariilor.

– Dezvoltarea unei platforme digitale bidirecţionale de interacţiune cu cetăţeanul prin care opinia publică să fie permanent informată cu privire la statusul şi soluţiile identificate pentru rezolvarea problemelor.

– Pregătirea pentru următorul sezon rece prin prioritizarea şi accelerarea lucrărilor în funcţie de zonele critice.

– Conceperea în termen de maxim 2 luni a unui plan integrat, care să crească performanţa şi eficienţa energetică globală a sistemului, precum şi identificarea surselor de finanţare.

– Deschiderea către colaborarea cu mediul academic şi îmbunătăţirea comunicării cu profesorii experimentaţi din cadrul UPB, ASE etc.

– Deschiderea către mediul de afaceri – pentru sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii reduse de carbon în comunitatea bucureşteană.

– Construirea şi menţinerea unor relaţii puternice cu angajaţii din sistem, fără de care instalaţiile de producere a energiei puse în funcţiune în anii 60-70 şi conductele din sectorul transport/distribuţie vechi de peste 40 de ani, nu ar putea face faţă nivelului de degradare tehnică la care s-a ajuns.

„Coordonarea şi gestionarea activităţilor celor două companii a facilitat cunoaşterea atât a vulnerabilităţilor, cât şi a punctelor forte ale acestui sistem. În consecinţă, acesta este momentul oportun pentru ca încălzirea centralizată din capitală să beneficieze de un management strategic, de o viziune de ansamblu şi de capacitatea de a conecta eficient părţile, în vederea creării unor perspective noi, benefice ce vor permite continuitatea furnizării apei calde şi căldurii în Bucureşti, pe baza unei strategii noi. Este un moment de cotitură şi o ocazie decisivă de a implementa soluţia integrată care va crea contextul favorabil atragerii de fonduri pentru realizarea investiţiilor şi modernizarea sistemului de încălzire din Bucureşti”, susţine noul director general.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti furnizează apă caldă şi căldură pentru aproximativ 600.000 de apartamente şi cca. 9700 instituţii publice – şcoli, grădiniţe, spitale, agenţi economici, asigurând funcţionarea în condiţii de siguranţă a Sistemului Energetic Naţional.

Compania are în exploatare sistemul de transport şi distribuţie compus din: 954,09 km de conducte reprezentând reţele termice primare şi 2963,3 km de conducte reprezentând reţele termice secundare.

Citește și: https://www.economica.net/elcen-solu-ia-pentru-bucure-ti-este-integrarea-elcen-termoenergetica-separarea-este-radacina-tuturor-problemelor-actuale_190932.html

Te-ar mai putea interesa și
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților celor două camere se va putea face și guvernul
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților ...
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații după consultările pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare. După consultările de astăzi de la Cotroceni, el speră că......
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie ...
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...