Vă amintim că dosarul electronic de sănătate va înlocui fişele medicale ale pacienţilor şi va stoca toate informaţiile din istoricul medical al pacientului, începând cu vacciunurile, continuând cu analizele făcute de-a lungul vieţii, cu bolile cronice, intervenţiile pe care le-a avut, tratamentele administrate, alergiile, intoleranţele.
Datele pe care medicul de familie le-a stocat până acum într-un set de fişe, mai stufos pe măsură ce îmbătrânim, vor fi transferate în dosarul electronic de sănătate.
Pe 20 februarie 2013, Curtea de Apel București a clarificat ca neîntemeiată și ultima din cele 28 de contestații depuse de diverși participanți la licitația din 11 noiembrie 2011, decizia de stabilire a câștigătorului fiind irevocabilă.
Informatizarea sistemului de sănătate nu presupune doar implementarea unui sistem informatic, ci şi adaptarea cadrului legal astfel încât să suporte facilităţile sistemului fără a crea tensiuni între pacienţi şi cadrele medicale, dar şi alinierea procedurilor din domeniul sănătăţii cu noua perspectivă a sistemului informatizat, precizează oficialii CNAS.
”Dosarul electronic” este finanțat prin Programul Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE) și Programul Operaţional – Dezvoltarea Capacitaţii Administrative (PODCA).