Conform sursei citate, a fost emise obligaţiuni de 750 de milioane de euro cu scadenţă în ianuarie 2031 şi cupon de 3,375%, respectiv obligaţiuni verzi de 750 de milioane de euro cu scadenţă în ianuarie 2036 şi cupon de 3,750%, scrie Agerpres.
Astfel, obligaţiunile verzi vor fi folosite pentru prefinanţarea proiectelor sustenabile şi pentru impulsionarea tranziţiei energetice.
„Odată cu emiterea de obligaţiuni de acum, am stabilit o altă piatră de temelie pentru a acoperi nevoile noastre de finanţare pentru 2024. Cererea investitorilor reflectă încrederea continuă în E.ON ca o companie stabilă, orientată spre creştere şi investiţii. Obligaţiunile verzi ne permit să finanţăm proiecte sustenabile care conduc la continuarea decarbonizării sistemelor energetice. Acest lucru subliniază poziţia noastră de jucător cheie al tranziţiei energetice în Europa”, a declarat directorul financiar al E.ON, Marc Spieker.
Tranzacţia a atras o cerere mare de investitori, cu un portofoliu de comenzi combinat de peste 4,6 miliarde de euro. Împreună cu prefinanţarea de 1,5 miliarde de euro din august 2023, E.ON a reuşit, încă de la începutul acestui an, să asigure părţi semnificative din necesarul de finanţare pentru 2024.
„Veniturile obţinute din obligaţiunile verzi vor finanţa şi/sau refinanţa proiecte verzi eligibile, aşa cum sunt definite în E.ON Green Bond Framework”, se mai precizează în comunicat.