Potrivit unui comunicat al E.ON România, prin acest sistem de energie fotovoltaică, TeraPlast îşi va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile şi îşi va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.
Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice din Parcul Industrial TeraPlast Bistriţa cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local, cât şi de la distanţă. De asemenea, sistemele de pe acoperişuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă şi 1.600 kW putere instalată tensiune alternativă.
Parteneriatul E.ON – TeraPlast continuă, la acest moment fiind în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice: unul în Municipiul Bistriţa şi altul în oraşul Băicoi.
Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcţii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling şi TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.