Compania recomandă înlocuirea acestora cu centrale noi, în condensare, cu eficienţă energetică ridicată, care asigură economii la factură şi un confort superior.
E.ON subliniază faptul că, într-un context marcat de volatilitatea accentuată a preţurilor la energie, aplicarea unor măsuri de eficienţă energetică în vederea reducerii consumului, dar fără a afecta confortul, având ca finalitate o scădere a valorii facturilor la energie, trebuie să devină o preocupare pentru toţi consumatorii.
Înlocuirea centralelor vechi, cu randament scăzut şi consum crescut, cu unele noi, eficiente energetic, este una dintre cele mai accesibile soluţii. O centrală în condensare oferă o reducere a consumului de gaze naturale cu până la 30%, datorită eficienţei de 108% faţă de centralele convenţionale.
Beneficiul pentru consumator constă în reducerea consumului de gaze naturale cu până la aproximativ 3.600 kWh de gaze naturale pe an, pentru un consum mediu anual de circa 12.000 kWh, rezultând astfel, o economie la factură ce poate ajunge la aproximativ 1.000 lei pe an.
Studiile efectuate de E.ON au fost realizate pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice, cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews) în cursul anului 2021.
Marja de eroare maximă calculată este de plus/minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.