Preţul iniţial cerut de cumpărător a fost de 85 de lei pe MWh, iar preţul cel mai bun ofertat a fost de 90 de lei/MWh. Potrivit BRM, pentru această şedinţă au fost primite două ordine. Perioada de livrare este 1 februarie – 1 martie 2015, scrie Agerpres.
La data de 19 iulie 2013, BRM a obţinut din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie /ANRE/ licenţa de desfăşurare a activităţii de administrare a pieţelor centralizate în sectorul gazelor naturale. La 12 septembrie 2013, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr.69/ 11.09.2013 pentru aprobarea tarifelor reglementate practicate de operatorul licenţiat al pieţei centralizate din sectorul gazelor naturale – Societatea Bursa Romană de Mărfuri.
Ordinul a intrat în vigoare începând cu data de 16 septembrie 2013. Prima tranzacţie pe această platformă a avut loc în 21 octombrie 2013, scrie Agerpres.
Bursa Romană de Mărfuri /BRM/ este o companie privată de interes public, înfiinţată în noiembrie 1992, prima şedinţă de tranzacţionare având loc în data de 10 decembrie 1992.
În prezent, BRM a dezvoltat, în acord cu prevederile Legii nr. 357/ 2005, mai multe tipuri de pieţe de interes public, activitatea principală fiind axată pe Piaţa la disponibil şi Piaţa licitaţiilor.
Pe Piaţa la disponibil se tranzacţionează mărfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de mărfuri, în cele 11 ringuri: produse petroliere, energie electrică, gaze naturale, cărbune, procesare combustibili, certificate CO2, mărfuri generale, materiale de construcţii, legume şi fructe, cereale şi medicamente. În anul 2007, BRM a emis în premieră pentru piaţa românească primele cotaţii la produse petroliere, iar la finalul anului 2013 a emis primele cotaţii la cereale.
Pe Piaţa licitaţiilor se derulează proceduri de achiziţii, vânzări, închirieri şi concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant în domeniul achiziţiilor publice de produse, servicii şi lucrări pentru orice tip de autoritate contractantă. Activitatea BRM se desfăşoară la sediul central din Bucureşti şi prin reţeaua teritorială care număra 27 terminale.