‘Acum avem în portofoliu, pe lângă energie electrică şi gaze, furnizarea de servicii de asigurare, însă ne gândim şi la alte produse pentru clienţi. Ne gândim la multe direcţii, de exemplu la modalităţi de încălzire, telefonie, Internet. Veţi vedea multe produse venind de la noi’, a precizat Hajdinjak.
Potrivit ultimelor tendinţe, o companie de utilităţi tinde în prezent să ofere consumatorilor mai multe servicii, mergând chiar până la furnizarea gratuită a uneia dintre ele.
Spre exemplu, compania de cablu, Internet şi telefonie RCS & RDS a intrat recent şi pe piaţa de energie electrică, cu oferte pentru consumatorii casnici. Grupul a cerut şi licenţă de distribuţie a electricităţii, însă, din cauza unor bariere legislative, Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) nu i-a acordat această licenţă. Drept urmare, compania a acţionat în instanţă Guvernul, ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Economiei, Electrica şi Enel.
E.ON a intrat pe piaţa din România în 2005, când a achiziţionat filiala de distribuţie şi furnizare a gazelor Distrigaz Nord, precum şi filiala de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Electrica Moldova.
Compania are peste 2,8 milioane de clienţi în zona de nord a ţării.