În alte trei ţări, au fost anunţate 15 decese suplimentare – şase în Mali, unul în Statele Unite şi opt în Nigeria -, un bilanţ neschimbat de mai multe săptămâni, potrivit AFP.
Sierra Leone rămâne ţara care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri, cu un total de 9.772 de cazuri, la 3 ianuarie, dintre care 2.915 decese. Liberia, mult timp cea mai afectată ţară, a înregistrat o încetinire a răspândirii virusului (8.115 cazuri, dintre care 3.471 mortale, la 31 decembrie), scrie Agerpres.
Guineea, unde epidemia a izbucnit în decembrie 2013, avea înregistrate pe 3 ianuarie 2.769 de cazuri, dintre care 1.767 decese.
Spania şi Senegal, care au fost declarate libere de virus, au avut câte un caz, dar niciunul mortal.
În schimb, o infirmieră din Marea Britanie contaminată cu virusul Ebola era între viaţă şi moarte, duminică, la Londra, în timp ce doi îngrijitori, de asemenea reveniţi din Sierra Leone, au fost plasaţi sub supraveghere în Statele Unite şi, respectiv, în Germania.
Pe de altă parte, la 28 decembrie, 678 de membri ai personalului medical au fost infectaţi cu virus şi 382 au murit, potrivit OMS.